Web Analytics
scris miercuri, 08.11.2023

Școlile din Pitești obțin autorizarea ISU. „Am reușit deblocarea unei situații inacceptabile”

Cu trei ani în urmă, cele mai multe unități de învățământ din Pitești – licee, școli și grădinițe – funcționau fără autorizații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Școlile din Pitești obțin autorizarea ISU. „Am reușit deblocarea unei situații inacceptabile”

Citește și: Casa de Pensii Argeș. Mai sunt 17 bilete la băi. Cum se distribuie

Este și motivul pentru care intrarea în normalitate privind avizarea funcționării școlilor din perpectiva ISU Argeș a fost – după cum afirmă primarul Cristian Gentea pe pagina sa de Facebook – „unul dintre cele mai ambițioase proiecte pe care le-am început în urmă cu 3 ani, legat de susținerea educației”.

Din 2021 am alocat fonduri bugetare pentru lucrările de conformitate în vederea obținerii autorizațiilor și, chiar dacă procedurile sunt de lungă durată, de ordinul anilor, consider că am reușit deblocarea unei situații inacceptabile.

După doi ani, 5 dintre unitățile școlare au autorizații obținute, iar alte 6 urmează să le primească, sunt în proces de obținere a autorizațiilor, pentru că s-au finalizat lucrările de modernizare.

Alte 26 de școli, licee și grădinițe care beneficiază de lucrări pe fonduri nerambursabile prin diverse programe – PNRR, POR, AFM și PNDL2 – vor beneficia în final și de autorizarea ISU!” – a transmis edilul-șef al Piteștiului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *