Web Analytics
scris joi, 12.10.2023

Şcoala Militară „Basarab I” Piteşti a împlinit 160 de ani. Ceremonial cu paradă militară

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti a împlinit joi, 12 octombrie, 160 de ani de activitate.

Şcoala Militară „Basarab I” Piteşti a împlinit 160 de ani. Ceremonial cu paradă militară

În întreaga sa istorie, respectiva instituție de învățământ a pregătit mii de cadre militare.

Citește și: S-a deschis „Toamna piteșteană”. Primarul a cumpărat brânză și cașcaval înainte de a merge să-și culeagă via

Potrivit unui comunicat al CJ Argeș, la ceremonia organizată joi cu această ocazie au fost prezenți, printre alții, general de brigadă Liviu Marian Mazilu, șeful Direcției logistică a Statului Major, colonelul Sorin Ştefan, şeful structurii de Personal și Mobilizare din Statul Major al Forţelor Terestre, comandanți de unități, personal și elevi ai școlii.

La acest eveniment istoric am participat alături de colegii mei Cornel Popescu, manager al Muzeului Județean Argeș, și Iustin Dejanu, manager al Muzeului Golești. Este un lucru deosebit pentru învățământul militar argeșean. Am deplină încredere că, în continuare, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „BASARAB I” va onora tradiția și renumele de care se bucură” – a spus Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte al Consiliul Județean Argeș.

Vicele Bughiu a primit din partea conducerii unității „Placheta aniversară – 160 de ani”. La rândul său, el a oferit Școlii Militare „Diploma de excelență”, în semn de recunoaștere a contribuției aduse la ridicarea prestigiului învățământului militar.

Cu această ocazie a fost dezvelită și o placă aniversară dedicată împlinirii a 160 de ani.

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti are o bogată tradiţie în învăţământul militar românesc, pregătind numeroase generaţii de maiştri militari, subofiţeri şi specialişti din Forţele Terestre, fiind purtătoare a valorilor şi moştenirii cultural-educative a şcolilor de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor care au precedat-o. Aici s-au format mii de maiştri militari şi subofiţeri şi a perfecţionat pregătirea altor câteva mii, pregătire a căror calitate a fost apreciată pe plan naţional şi internaţional, în teatrele de operaţii militare – se mai arată în comunicatul CJ Argeș, postat pe Facebook.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *