Schitul Cetățuia rămâne în preferințele argeșenilor și în timp de pandemie. Zeci de persoane au fost prezente duminică la așa zisa “Meteora României”

de | 11.04.2021 21:57 | Actualitate, Cultura, Home

Ca de fiecare dată, Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă, de la poalele Mateiașului se află pe lista preferată a argeșenilor. Aceștia au profitat de vremea bună care s-a arătat duminică și au urcat timp de o ora pentru a ajunge la Schitul de la Cetățeni, cel care completează lista obiectivelor turistice ale României.

Duminică, 11 aprilie, chiar și în timp de pandemie, zeci de argeșeni au fost prezenți la Slujba oficiată la mănăstire, au admirat și s-au bucurat de peisajele din jur, dovada că în continuare argeșenii își păstrează spiritul creștinătății, în ciuda situației cu care România se află în acest moment.

Mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă, situată la 22 km de Municipiul  Câmpulung – Muscel, pe valea Dâmboviţei, între satele Cetăţeni şi Cotenești este cea de a treia biserica rupestră din judeţul Argeş. Iniţial a fost cunoscută sub denumirea de Schitul Cetăţuia Negru Vod, şi este construită pe o stancă înaltă, la o altitudine de 881 metri. De la şoseaua principală se poate ajunge la mănăstire pe o potecă îngustă, în mai puţin de o oră. Încărcată de istorie şi spiritualitate,  este un simbol al creştinătăţii poporului român din cele mai îndepărtate timpuri.

sursa foto/ Facebook Adrian Chiru

CITEȘTE ȘI Mii de familii din Argeş trăiesc din ajutoare sociale

 

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni
Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voință politică al liderilor din cele două principate românești (Moldova și Țara Românească) și prima...