Web Analytics

Schimb de replici savuros între Rareş Bogdan şi Mircea Andrei la Realitatea TV

de | 3.06.2016 11:04 | Actualitate

Zece dintre cei mai importanţi candidaţi din România la alegerile locale de duminică au fost marţi seara invitaţii lui Rareş Bogdan la celebra emisiune ”Jocuri de putere”. Rareș Bogdan a explicat că emisiunea este una aparte şi că reuneşte zece dintre cei mai interesanţi candidaţi din mediul politic actual, oameni capabili să schimbe configuraţia politică din această ţară şi care au viziuni aparte asupra politicii şi administraţiei.
Singurul reprezentant din Argeş invitat la emisiune a fost candidatul PAM (Partidul pentru Argeş şi Muscel) la Primăria Piteşti – poziţia 6 pe buletinul de vot şi primul din lista partidului pentru  Consiliul Judeţean – poziţia 9 pe buletinul de vot.
Încă de la începutul dialogului cu invitatul, realizatorul emisiunii ”Jocuri de putere” a făcut o remarcă normală pentru un om care urmăreşte evoluţia judeţelor ţării, politicienii, administraţia şi partidele, însă extrem de tristă pentru judeţul Argeş, recunoscut pentru problemele penale ale politicienilor:
Rareș Bogdan:  Domnule Mircea Andrei, vă întreb şi eu ceva aşa… ca fost procuror. Lămuriţi-mă şi pe mine! Ca să poţi candida la Argeş, la Piteşti, trebuie să ai dosar penal sau să fii într-o relaţie cu DNA sau DIICOT?

”La Pitești trebuie sa fii deja arestat sau supect intr-un dosar ca să candidezi”

Mircea Andrei i-a răspuns lui Rareş Bogdan că nu îi place să vorbească de rău judeţul său sau Piteştiul, însă evidenţa faptelor anumitor politicieni pare că ne face o reclamă mult prea mare şi negativă la nivel naţional: “La Pitești trebuie sa fii deja arestat sau supect intr-un dosar ca să candidezi.  Nu am sa vorbesc mult despre lucrul asta pentru ca nu imi place sa vorbesc urat despre judetul meu. Din pacate, am devenit celebri la infractionalitate. Avem primarul Piteștiului abia iesit din arest, avem 38 de primari care toti sunt trimisi in judecata intr-un dosar de consultantă si mai avem și jumatate dintre parlamentari cu probleme penale.
 Mai mult, una dintre ideile ce se regăsesc în programul electoral al lui Mircea Andrei a stârnit interes şi printre ceilalti candidati care i-au dat dreptate atunci când acesta a afirmat că bugetul unei comunităţi trebuie să producă bani pentru cetăţeni, nu să fie aruncat pe fereastră. Rareș Bogdan s-a declarat, ca şi ceilalţi candidaţi prezenți, încântat de ideea economatului şi a proiectului lui Mircea Andrei legat de pachetul alimentar pentru zece zile pentru pensionari şi pentru persoanele cu venituri reduse.
”Înființarea Partidului pentru Argeș și Muscel a fost reacţia noastră, ca judeţ, la ce se întâmplă în Argeş. Cetăţeanul alege unde mă pune, fie la Consiliul Judeţean, fie la Primăria Piteşti. Noi nu putem acţiona sau influenţa punctul de pensie, dar situaţia pensionarului o putem influenţa în bine producând alimente pentru pensionari la un preţ minimal pe care le vom comercializa în magazine tip economat.
Aş avea o întrebare către politicieni: de ce aşteptăm să ne dea mereu cineva şi nu încercăm să investim noi banii comunităţii în ceva ce produce. Nimeni nu vrea să mai producă, sunt din generaţia care a luat bătaie în stradă la Revoluţie, dar din punct de vedere social parcă m-aş mai întoarce la anumite idei din timpul lui Ceauşescu” – a declarat Mircea Andrei, candidatul PAM la Primăria Pitești și primul pe lista pentru Consiliul Județean Argeș.
Emisiunea a fost una dintre puţinele de acest gen din campania electorală. Mircea Andrei candidează duminică pentru funcţia de primar al Piteştiului – pe poziția 6 pe buletinul de vot, dar și la Consiliul Județean, ocupând primul loc pe lista PAM –  poziţia 9 pe buletinul de vot.

D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii