Schema lui Ţigănilă

de | 13.01.2011 16:05 | Dezvaluiri

Jurnalul de Argeş v-a informat în premieră, chiar în ediţia de dinainte de Anul Nou, că  a fost identificată o a treia persoană omorâtă de criminalul în serie Iulian Ţigănilă din Ungheni. Am dat şi numele victimei, Cornel Albu, identificat după probele ADN. Vă prezentăm în continuare, secvenţial, care sunt cele cinci persoane cărora cel supranumit Râmaru din Ungheni le-a venit de hac. Cadavrele a trei dintre acestea au fost deja identificate, iar pentru două dintre asasinate Ţigănilă a fost deja condamnat. Urmează să fie inculpat şi pentru al treilea, având toate şansele să primească închisoare pe viaţă.
Într-o perioadă foarte scurtă, în 1998, din comuna Ungheni dispăreau fără urmă cinci persoane. Toate se legau de acelaşi nume, Iulian Ţigănilă, un individ care avea un mod de operare diabolic. Îşi alegea victimele cu rigurozitate in rândul celor care aveau patima alcoolului, dar şi ceva bunuri sau proprietăţi pe numele lor. Se împrietenea cu aceştia, cu unii chiar ajungea să locuiască împreună, după care îi otrăvea cu un amestec de ţuică, antigel şi somnifere. Urma crima propriu zisă, tranşarea cadavrului şi aruncarea acestuia în fântâni sau canale colectoare. Apoi bunurile dispărutului erau valorificate şi banii cheltuiţi. Ţigănilă a avut şi un complice, Ion Barbu, zis şi Chioru, din Căldăraru, care a fost identificat tocmai în Italia de către actualul şef al IPJ Argeş, comisarul şef Dan Nicolae.

Dispariţii pe bandă rulantă şi cadavre în fântâni

În toamna lui 2000, în septembrie, într-o fântână din apropierea localităţii Ungheni este descoperit cadavrul unui bărbat care după identificare s-a dovedit a fi al lui Ion Burcică, dat dispărut de familie cu opt luni mai înainte. Ancheta conducea la concluzia că acesta fusese ucis de Iulian Ţigănilă care a şi fost arestat pentru această crimă. A urmat descoperirea şi identificarea cadavrului Elenei Spătaru, o femeie care avea probleme cu alcoolul şi un stil de viaţă similar cu al lui Burcică şi al cărei cadavru a fost găsit într-un canal din judeţul Olt. Deşi toate indiciile duceau tot la Ţigănilă, acesta nu a recunoscut nimic chiar dacă fusese văzut în compania victimei iar în perioada în care aceasta a dispărut el s-a ocupat de vânzarea apartamentului ei, după care a şi dispărut. Ulterior s-a descoperit că Ţigănilă a avut şi un complice, Ion Barbu, care nu numai că a ştiut de crimă, dar a şi ajutat la comiterea ei. În decembrie 1998 a dispărut şi Janea Bucoveanu, după ce în prealabil se împrietenise cu Ţigănilă şi locuise împreună cu acesta. Cadavrul lui nu a fost găsit nici până astăzi. Anul trecut, în toamnă, au fost găsite într-o fântână părăsită din satul Colţu-Ungheni rămăşiţele unui cadavru care se presupunea la acel moment că este al lui Cornel Albu, dispărut şi el în august 1998. Şi acesta se cunoştea cu Ţigănilă care, la fel ca în cazul Elenei Spătaru, se ocupase cu vânzarea, de data aceasta, a autoturismului victimei. În afară de Janea Bucoveanu, poliţiştii mai au un dispărut fără urmă, primul din serie, în mai 1998, Ion Oprea.

La un pas de închisoarea pe viaţă

La ora actuală atât Iulian Ţigănilă cât şi complicele său Ion Barbu sunt în închisoare şi au condamnări de 24, respectiv 22 de ani. Descoperirea celei de-a treia victime poate însemna însă încarcerarea lor definitivă pentru tot restul vieţii . Pentru anchetatori, legăturile între cei cinci dispăruţi şi Ţigănilă şi complicele său sunt clare. Ceea ce le blochează ancheta este faptul că nu găsesc trupurile celorlalţi doi dispăruţi. La sfârşitul anului trecut, un fost deţinut, care a vorbit cu Iulian Ţigănilă în închisoare, a dat o pistă care i-a dus pe anchetatori în câmp, în locul în care credea el că Ţigănilă ar fi putut ascunde unul dintre cadavre. Acolo s-au găsit rămăşiţele lui Cornel Albu, identificat ca urmare a testului ADN.
(Florin Silvestru)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed