Web Analytics
scris joi, 14.12.2023

Scene din viaţa culturală piteşteană (55)

Foto 27 iulie 2006, Parcul Ștrand Pitești, Simpozionul internaţional de sculptură „Gheorghe Iliescu-Călineşti”. Cea de-a şasea ediţie, ce s-a desfăşurat între 17 iulie şi 31 iulie 2006, a avut ca temă „Laleaua-simbolul Piteştiului”, în cinstea celei de-a 30-a ediţii a „Simfoniei lalelelor”.
Au participat sculptorii Emil Adamec (Cehia), Ergun Dervis (Turcia), Adrian Radu (Câmpulung), Marius Ivanovici (Pitești), Gheorghe Mureşan (Târgu Mureș) şi George Dumitru (Ploieşti).
În fotografie (de la stânga la dreapta), îi regăsim pe Ergun Dervis, George Dumitru, Emil Adamec și Radu Adrian.

Scene din viaţa culturală piteşteană (55)

O ediție cu două aspecte interesante. Ergun Dervis, profesor universitar de sculptură la Ankara, a înțeles că participă la un simpozion (discuții). Și-a trimis schițele, a fost acceptat, dar a venit fără flex, crezând că vreun meșter local îi va executa lucrarea. Când-colo, s-a trezit în față cu un bloc de marmură de două tone.
Al doilea aspect. Pentru că urma să participe la o altă tabără de sculptură (din China), Emil Adamec a lucrat pe rupte, terminându-și lucrarea în 10 zile. Fotografia redă mica festivitate de înmânare a diplomei de participare. A se observa praful de marmură de pe hainele, fețele și mâinile artiștilor.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (54)

Citește și Virgil Calotescu, „Autobuzul” şi victoria Securităţii

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *