Web Analytics
scris joi, 21.09.2023

Scene din viaţa culturală piteşteană (43)

14 iulie 2001. Un moment de respiro, cât pentru o foto-document. Marele sculptor argeșean (din comuna Călinești), Gheorghe Iliescu-Călinești, lucrând, de ziua sa de naștere, la lucrarea pe care a intitulat-o „Nodul generațiilor”, în cadrul primei ediții a Simpozionului internațional de sculptură de la Pitești. În cinstea sa, tabăra de sculptură de la Pitești a purtat numele său, Gheorghe Iliescu-Călinești (14 iulie 1932 – 12 martie 2002), de la ediția a doua, în urma decesului prematur.

Scene din viaţa culturală piteşteană (43)

De menționat încă trei aspecte. Lucrarea, în marmură, lucrată cu flexul și dalta, a fost evaluată, în 2005, de către o comisie națională, la valoarea de 200.000 lei, fiind cea mai scumpă operă de artă la acea vreme din Pitești (ar mai fi de evaluat și bustul lui G. Ionnescu-Gion, de Carol Stork, ori măcar amplasat cum trebuie, nu cu spatele la o stație de autobuz; vom reveni).
Ea a fost donată Municipalității. „Nodul generațiilor” se află amplasat în scuarul/părculețul/sau ce-o fi vizavi de Colegiul Național „I.C. Brătianu”.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (42)

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (41)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *