Web Analytics
scris joi, 21.09.2023

Scene din viaţa culturală piteşteană (43)

14 iulie 2001. Un moment de respiro, cât pentru o foto-document. Marele sculptor argeșean (din comuna Călinești), Gheorghe Iliescu-Călinești, lucrând, de ziua sa de naștere, la lucrarea pe care a intitulat-o „Nodul generațiilor”, în cadrul primei ediții a Simpozionului internațional de sculptură de la Pitești. În cinstea sa, tabăra de sculptură de la Pitești a purtat numele său, Gheorghe Iliescu-Călinești (14 iulie 1932 – 12 martie 2002), de la ediția a doua, în urma decesului prematur.

Scene din viaţa culturală piteşteană (43)

De menționat încă trei aspecte. Lucrarea, în marmură, lucrată cu flexul și dalta, a fost evaluată, în 2005, de către o comisie națională, la valoarea de 200.000 lei, fiind cea mai scumpă operă de artă la acea vreme din Pitești (ar mai fi de evaluat și bustul lui G. Ionnescu-Gion, de Carol Stork, ori măcar amplasat cum trebuie, nu cu spatele la o stație de autobuz; vom reveni).
Ea a fost donată Municipalității. „Nodul generațiilor” se află amplasat în scuarul/părculețul/sau ce-o fi vizavi de Colegiul Național „I.C. Brătianu”.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (42)

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (41)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...