Web Analytics

Scandalul şobolanilor de la Spitalul Judeţean Argeş. Cine este furnizorul raticidelor folosite de unitatea spitalicească

de | 12.05.2016 14:52 | Dezvăluiri

După episodul bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic și scandalul brânzei cu E. coli, Argeșul a mai reușit o „performanţă” de imagine ca urmare a recentului scandal al șobolanilor de la Spitalul Județean de Urgenţă. În plină anchetă a dezinfectanților, săptămâna trecută, postul TV Digi 24 a difuzat imagini filmate de un telespectator în care șobolanii se plimbau nestingheriți prin curtea unității spitalicești din Pitești. Oficialii spitalului admit că în curtea unității pot fi șobolani, dar pun situația pe seama canalizărilor din perimetrul amintit, a ghenelor de gunoi din zonă și a pieței agroalimentare din apropiere.

„Am folosit doar raticide care se regăsesc în registrul național de biocide”

Directorul de îngrijiri medicale SJU Piteşti a explicat, pentru Jurnal de Argeș, cum se efectuează deratizarea la Spitalul Județean.
„Noi am planificat și desfășurat activități de deratizare lunar și ori de câte ori am considerat că este nevoie, chiar dacă substanțele folosite nu sunt deloc ieftine. Pentru blocul central, unde ultimele deratizări s-au făcut pe 30 martie, pe 6 aprilie, pe 26 aprilie și pe 3 mai, anul curent, am folosit substanța Prodiorat – granule, iar la Județean 2, substanța Zagora – pastă, utilizată de 3 ori în ultima lună. La spitalul Bălcescu s-a intervenit de 6 ori în intervalul amintit, ultima dată pe 3 mai, cu Nocurat – parafină. La acest moment, avem pe stoc Rodexion Pellete (granule) și Zagora – pastă, substanțe care vin de la firma Ateneum și cu care vom relua, săptămâna aceasta, deratizarea. Vorbim de produse raticide care se regăsesc în Registrul Național de Biocide și au aviz de la Comisia Naţională de Biocide, altfel nici nu le-am putea achiziţiona”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, dna Mariana Badiu (foto).
Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii 119/2014, în unităţile spitaliceşti deratizarea se planifică o dată la 3 luni.
La Spitalul Judeţean Argeş, de activitatea de deratizare se ocupă biroul SPCIN al unităţii, care are 6 asistenţi medicali şi 3 agenţi DDI (dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare).
Isabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii