Web Analytics
scris joi, 16.03.2023

Scandalul continuă: Ucraina refuză măsurătorile pe canalul Bâstroe!

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat, joi, 16 martie, că Ucraina a transmis părții române acordul scris pentru ca specialiștii să meargă pe brațul Chilia, dar nu și pe canalul Bâstroe.

Scandalul continuă: Ucraina refuză măsurătorile pe canalul Bâstroe!

Citește și: În scandalul cu remorca de tir de la „Muntenia”, primarul Gentea caută soluţii

Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei.

În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11. Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bâstroe.

În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări să fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe”, a spus Sorin Grindeanu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *