Web Analytics

Scandalul blocului cu 6 etaje între 3 case ia amploare. Spiridon Oltei: „Am fost sunat de numitul Prodănel Cristian şi înjurat şi ameninţat…”

de | 11.06.2020 13:30 | Dezvăluiri

# Vecin în Găvana cu viitorul bloc, Spiridon Oltei a făcut sesizare la șeful Poliției Județene în legătură cu comportamentul dezvoltatorului imobiliar # „Rog toți consilierii cu drept de vot să respingă această investiție”, mai spune Spiridon Oltei, care s-a adresat și la SRI pe subiectul blocului construit de firma Comesad Proviso

Este cunoscută situația din cartierul Găvana, str. Ion Minulescu, unde se intenționează construirea de către firma Comesad Proviso (condusă de Sorin Dumitru și Cristian Prodănel) a unui bloc cu 6 etaje între trei case, subiect prezentat pe larg și în Jurnalul de Argeș în luna martie a acestui an. Spiridon Oltei, unul dintre vecinii terenului pe care urmează să fie construit blocul, ne-a spus că în curând se va supune la vot în Consiliul Local oportunitatea sau neoportunitatea acestui obiectiv de investiții. „Pe 25 luna aceasta, se supune la vot în Consiliul Local aprobarea PUZ-ului, ca să facă blocul”, ne-a declarat cetățeanul nemulțumit. Acesta se teme că realizarea blocului va produce trafic și poluare în zona respectivă și va afecta intimitatea și sănătatea locatarilor.
Spiridon Oltei susține că a făcut numeroase demersuri la instituțiile statului, printre care Primăria Pitești, Parlamentul României, Inspectoratul de Poliție Argeș, Secția de Poliție nr. 2 Pitești, SRI și Secretariatul General al Guvernului României. „Am făcut tot ce ne-a stat în putere să scoatem la suprafață interesele ascunse ale celor din comisiile tehnice care au aprobat până în prezent avizul de oportunitate și urmează ca, în data de 25.06.2020, să se supună la vot în CL, organismul care poate să stabilească oprtunitatea sau neoportunitatea unui obiectiv de investiții prin adoptarea unei hotărâri de aprobare sau de respingere. (…) Rog toți consilierii cu drept de vot să respingă această investiție și să se deplaseze personal la fața locului să vadă dacă este posibil să se contruiască bloc cu 6 etaje în zona și așa destul de aglomerată și poluată și să ia în considerație și ce vom face noi, vecinii din zonă, cum va arăta un asemenea bloc, câtă suferință se va produce la demolarea actualei case, care pe jumătate s-a și distrus, cât vom suferi când va începe construcția; praf, zgomote, trafic în zonă, parcări de autoturisme…”, se arată într-o sesizare adusă de Spiridon Oltei către redacția Jurmnalului de Argeș. Cetățeanul mai spune că, dacă se va aproba proiectul, va continua să facă sesizări către instituțiile statului și va solicita anularea autorizației de construcție în instanța de judecată. „Facem apel, pe această cale, către toate organismele în drept să se sesizeze din oficiu pentru a consulta din timp dacă s-a repectat legea privind modificarea PUZ-ului și dacă sunt și alte interese ascunse”, mai scrie cetățeanul.

Memoriu către SRI

În data de 13 martie a.c., Spiridon Oltei a trimis un memoriu către SRI, susținut de înscrisuri despre proiectul blocului cu 6 etaje. Răspunsul primit în data de 27 martie: „Vă comunicăm faptul că situația prezentată de dvs. nu poate face obiectul unor evaluări din partea instituției noastre, deoarece excedează competența Serviciului Român de Informații, modificată și completată și prin Legea nr. 51/ 1991 privind siguranța națională a României, republicată. Pe această cale vă aducem la cunoștință faptul că, în măsura în care doriți să acționați pentru apărarea unor drepturi, libertăți și interese legitime ce derivă din dreptul de proprietate asuprea imobilului, art. 21 din Constituția României garantează liberul acces la justiție”.
Nici răspunsul primit de la Parlamentul României nu a fost unul care să facă lumină în acest caz.
„Urmare a petiției dvs. (Spiridon Oltei, n. red.) și a domnului Nicolae Diguță, adresată Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții a Camerei Deputaților, prin care sesizați emiterea unei autorizații de construire cu încălcarea prevederilor PUZ, vă comunicăm că am solicitat conducerilor Primăriei Municipiului Pitești și Inspectoratului de Stat în Construcții să analizeze, conform competențelor specifice, aspectele sesizate și să comunice concluziile și măsurile luate atât dvs, cât și comisiei noastre”, se arată în răspunsul primit pe 22 aprilie.
În final, Spiridon Oltei s-a adresat și Secretariatului General al Guvernului, de la care a primit răspuns în data de 30 martie: „Referitor la memoriul dvs., vă facem cunoscut faptul că a fost transmis, în conformitate cu art. 6^1 din OG nr. 27/ 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, așa cum a fost modificat de Legea nr. 233/ 2002, spre competență Construcții, solicitând luarea măsurilor legale ce se impun. Urmează ca, în termenul legal, instituția sesizată să comunice Secretariatului General al Guvernului și dvs. soluția adoptată”.

Spiridon Oltei: „Am încercat să-l sun imediat, să-l întreb de ce m-a înjurat de mamă…”

Potrivit documentelor prezentate, Spiridon Oltei a făcut demersuri și în plan local. Astfel, în data de 14 mai, bărbatul a trimis o adresă către comandantul Inspectoratului de Poliție Argeș (vezi facsimil) în care declară: „În ziua de 10 mai a.c., am fost sunat de pe telefonul 07xxxxx201 de numitul Prodănel Cristian și am fost înjurat, amenințat cu tot felul de cuvinte suburbane de exprimare, că îmi arată el mie cine este el, pentru că eu și vecinul meul Eduard Diguță și tatăl acestuia am adresat mai multe memorii la Primăria Pitești, la Guvernul României și la Parlament despre faptul că acesta intenționează să construiască un bloc cu 6 etaje între casele noastre de pe strada Ion Minulescu, unde deja este începută demolarea casei existente. (…) După ce am ieșit din Kaufland, am încercat să-l sun imediat, să-l întreb de ce a procedat așa, de ce m-a înjurat de mama. Am încercat să îl sun de mai multe ori, dar nu mi-a răspuns, după care i-am scris câteva rânduri. (…) Arăt faptul că, în urmă cu ceva timp, acesta (despre Prodănel este vorba, n. red.) l-a sunat și pe Edi Diguță, vecinul meu, și, tot la fel, l-a amenințat că îl dă în judecată, pentru că din cauza noastră nu poate el să obțină autorizație de construcție, spunând că el a dat mulți bani pe acest pământ”, mai susține Spiridon Oltei.

Ultima speranţă – consilierul Gentea: „Vă rog să vă puneţi toţi în situaţia mea şi a celorlalţi vecini şi locuitori din zona apropiată”

Acesta a mai trimis adrese și către comandantul Secției de Poliție nr. 2 Pitești- pe 25 mai, dar și consilierului local Cristian Gentea, președintele PSD Pitești. „Se știe că dvs. ați avut o atitudine vehementă și ați fost împotriva construirii unor blocuri printre case și sper că și de această dată veți avea aceeași atitudine. (…) Vă rog să vă puneți toți în situația mea și a celorlalți vecini și locuitori din zona apropiată. Ce nenorocire va produce demolarea clădirii existente și construcția unui astfel de bloc cu o înălțime nepermisă de lege!”, s-a adresat cetățeanul, în scris, pe 2 iunie, lui Cristian Gentea. Menționăm că am încercat să luăm legătura cu omul de afaceri Cristian Prodănel, însă acesta nu a răspuns la apelul telefonic.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii