Web Analytics

Scandal monstru! Primarul din Mioveni confirmă că lui şi dr. Trăilă li s-a făcut dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

de | 21.05.2020 13:27 | Dezvăluiri

# IPJ Argeș a cerut înscrisuri de la Primăria Mioveni în cadrul unui dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor # Dosarul a pornit de la un document semnat de prefectul Emanuel Soare și dr. Dan Manu, președintele și vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care cei doi au decis transformarea spitalului nou de la Mioveni în unitate Covid
Dosarele penale făcute primarului Ion Georgescu și doctorului Horia Trăilă, care n-au fost de acord să transforme spitalul nou de la Mioveni în spital Covid, inflamează spiritele. Acum zece zile, primarul de la Mioveni a primit o ordonanță de începere a urmăririi penale într-un dosar în care IPJ Argeș, sub semnătura comandantului adjunct, comisar-șef Gabriel Gherghe, informează că trebuie predate mai mult înscrisuri în legătură cu cercetarea pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Motiv pentru care l-am căutat chiar pe primarul de la Mioveni, să vorbim pe acest subiect.

„Promit că o să fac tot posibilul să iasă urât pentru cei care au făcut această sesizare”

# Bună ziua, domnule primar! Am aflat despre dosarul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și vreau să vă întreb cum vă apărați… Ați luat legătura cu un avocat?
– Vă dau o simplă declarație, pentru că strategiile nu se spun, ci se fac. Însă promit că o să fac tot posibilul să iasă urât pentru cei care au făcut această sesizare.
# Adică?
– Păi, pot fi ei în locul meu și al doctorului Trăilă. Ordonanțele militare sunt valabile și pentru ei, nu numai pentru noi.
# Le veți face sesizare, la rândul dumneavoastră?
– Doamnă, strategiile se fac și nu se spun!
# IPJ Argeș a ridicat acte de la Primăria Mioveni?
– Nu, le trimitem noi. Azi, mâine, le trimitem noi. Am primit adresă de la poliție în care ni se solicită anumite înscrisuri. Dar de unde știți de problema asta?

”Știu cine sunt cei care mi-au făcut dosar, dar nu le fac numele public”

# Am aflat, avem sursele noastre, domnule primar.
– Este de vreo zece zile adresa de la poliție. Azi, mâine, trimitem documentele prin poșta rapidă, așa cum este solicitarea. Nu se pune problema să nu le trimitem. Deci, cei sau cel care făcut sesizarea se fac sau se face de râs. Nu mai vorbesc de faptul că s-ar putea să iasă și pentru ei sau pentru el un dosar suplimentar pentru calomnie. Nu mai vorbim de imaginea comunității, fiindcă orașul Mioveni nu a zis niciodată că nu tratează persoane de Covid. Drept dovadă că astăzi, când vorbim, singurul spital de Covid din județul Argeș este Mioveniul. Și dacă mai spunem și că majoritatea cheltuielilor le fac tot cei de la Mioveni… Dar, mă rog, la vremea respectivă vă vom da și noi detalii, când ne vom apăra.
# Credeți că domnul prefect Emanuel Soare și domnul președinte al Consiliului Județean, dr. Dan Manu, sunt vinovați moral pentru acest dosar? Întreb pentru că dânșii au semnat celebra hotărâre prin care vi se cerea să transformați spitalul nou de la Mioveni în spital Covid.
– Doamnă, eu știu cine sunt, dar nu le fac numele public. Dar urmăriți-mă cu atenție! Vreau să vă spun că sunt două dosare penale: unul în care suntem vizați eu și Trăilă și încă unul în care suntem vizați eu și Comitetul pentru Situații de Urgență.

”Vom câștiga 100%. Le pregătim și noi surprize, surprize…”

# Pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor?
– Cam așa…
# Ce să vă zic? Baftă!
– Vom câștiga 100%. Le pregătim și noi surprize, surprize… Nu era păcat ca un spital nou, la cheie, cu secții și cu aparatură nouă, cu investiții, cu garanții, să îl fac Covid de la început și altele să stea goale? Dacă îmi aduc bine aminte, când a fost problema cu Maternitatea de la Pitești, de a fost închisă patru zile în urma cazurilor cu Covid de acolo, unde s-au făcut nașterile?
# La Mioveni…
– Păi, vedeți? Nu este un moft al cuiva, dar era un spital tânăr, un spital nou. Nu știu care a fost algoritmul ca ăsta să fie primul! Dar erau spitale goale în județ, unele cu 400 de paturi. Eu zic că puteau fi și altele care să fie alese. Erau atâtea spitale închise în Argeș în care se putea investi…

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

3 Comentarii

  1. „Primarul din Mioveni confirmă că lui şi dr. Trăilă li s-a făcut dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor” . Asa ceva, mai rar ! Chiar nu se mai termina liftele ?!

  2. Doctorului Traila i-a strigat o bolnava internata în spital și asistenta medicala pe deasupra ca are suflet de caine. Dosarul de zadarnicirea combaterii bolilor vine sa confirme aceasta caracterizare..

  3. Primarul și dr Traila au avut dreptate. Cum a putut dr. Manu să decidă ca noul spital să fie infectat ? Numai un politruc care crede că poate decide orice prostie, putea considera că nu s-a executat un ordin prost. Rusine și prefectului care nu a facut nimic pt dotarea spitalelor cu aparatură de testare și rușine și președintelui CJ care de asemenea nu a schimbat în bine spitalele din subordine. Au rămas ca acum 30 de ani.