Web Analytics

Scandal în PSD, după ce deputatul Drăghici şi-a impus om la şefia Apelor

de | 22.06.2017 11:00 | Politica si Administratie

3 Gorunescu# Trei dintre liderii social democraților argeșeni mustesc de furie, declarând că nu știu cine e noul director și că numirea acestuia nu are girul PSD Argeș # Noul director de la ABAA-V se numește Florin Gorunescu și vine de la Curtea de Argeș, unde a fost director la Hidroserv # „Hotărârea Biroului Permanent a fost cu totul alta”, declară președintele executiv Cristian Gentea, iar secretarul executiv Ion Georgescu e și mai tranșant: „PSD-ul nu înseamnă Drăghici”

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea are, de marți 20 iunie, o nouă conducere după instalarea în funcția de director general a lui Bogdan Florin Gorunescu, fost director Hidroserv Curtea de Argeș, cunoscut ca un apropiat al deputatului PSD Mircea Drăghici. Filiera pe care Gorunescu a ajuns la șefia ABAA-V pare să aibă legătură directă cu această prietenie, fiindcă liderii PSD Argeș se dezic de numirea la Ape a fostului director de la Hidroserv, numire despre care spun că i-a luat prin surprindere.

Manu: „În PSD Argeș nu s-a discutat despre această numire”

3 dan manu„ABAA-V nu face parte din deconcentratele Consiliului Județen Argeș. Cred că nici ca persoană nu-l știu pe acest domn. Poate l-am văzut conjunctural, nu știu și nu mă pot pronuța, dacă este o persoană competentă. În PSD Argeș nu s-a discutat despre această numire. Nu știu dacă era cazul să se discute, dar la ședințele la care eu am participat – și mi-amintesc că nu prea am lipsit – nu s-a discutat nominalizarea în temeiul legii a acestui domn”, a declarat, pentru „Jurnal de Argeș”, social-democratul Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Gentea: „Văd că începe să se mute polul de putere al județului spre Curtea de Argeș”

3 cristian genteaPreședintele executiv al PSD Argeș, Cristian Gentea, s-a arătat indignat de această numire, despre care spune că nu este în asentimentul conducerii filialei județene de partid.
„Hotărârea Biroului Permanent a fost cu totul alta. Există un deputat în Argeș (Mircea Drăghici, conform surselor noastre, n.red), care mi-a dat un SMS în care mi s-a spus că există o altă hotărâre a Biroului Permanent, în care numai dumnealui se ocupă de Apele Române. Eu i-am spus că sunt unul dintre cei care n-au lipsit la nicio ședință a Biroului Permanent și că nu există așa ceva și presupun că de acolo a apărut toată această treabă. Însă nu ne-a consultat nimeni, nici nu știu despre cine este vorba, habar n-am! I-am și spus domnului parlamentar că nu poate să existe nimeni în județul Argeș – noi nu luăm astfel de hotărâri în Biroul Permanent – ca cineva să se ocupe de un domeniu anume. Adică, dacă Gentea se ocupă de Energie, atunci, de sus până jos, pune Gentea pe cine vrea: pe maică-sa, pe frati-su, pe soru-sa, pe cine vrea… Deci nu există așa ceva! Noi am promis că aducem oameni competenți, care să rezolve problemele, să se schimbe ce a fost până acum. Eu am spus chestia asta – și am mai văzut reacții de genul acesta: tu te ocupi de păduri, tu te ocupi de nu știu ce – nu există, domnule, așa ceva! De-aia suntem Birou Permanent, de-aia am zis că suntem o echipă, ca să luăm deciziile împreună. Este o reacție cu care eu nu sunt de acord și voi avea, începând de astăzi înainte, reacții foarte dure pe fiecare subiect în parte. Nu-l cunosc pe domnul Gorunescu, nici nu știu cine e. Am văzut și eu că a lucrat la Hidroserv sau ceva de genul ăsta. Înțeleg că e de la Curtea de Argeș. Văd că, în ultimul timp, începe să se mute polul de putere al județului spre Curtea de Argeș”, a declarat, pentru „Jurnal de Argeș”, Cristian Gentea, președinte executiv PSD Argeș.

Georgescu: „Dacă era legal, trebuia consultat și PSD Argeș”

3 ion georgescuNici secretarul executiv al PSD Argeș, Ion Georgescu, nu e încântat de numire și, mai ales, de modalitatea în care ea a fost făcută.
„Cine este Gorunescu? În ce calitate a fost numit? Unu – n-am auzit pe nimeni și nu s-a discutat nicăieri. Doi – probabil că de la Minister – acolo, ei hotărăsc – dar n-are cum să hotărască Drăghici! Asta, cu certitudine, nu trebuie să hotărască domnul Drăghici, ci trebuie să hotărască cei din Minister. Domnul Drăghici este un coleg de partid și atât… Dacă era legal, trebuia consultat și PSD Argeș. Întâlnirea de vineri a fost una de analiză a evenimentelor de la nivel național și a evenimentelor care au avut loc în Argeș – alegerile de la Valea Danului și Domnești. Acest subiect nu a fost adus în discuție. Nu știu dacă era normal sau anormal să fie întrebat și PSD-ul, dar PSD-ul nu înseamnă Drăghici. PSD-ul înseamnă totalitatea membrilor pe care-i are partidul în județul Argeș, înseamnă o filială care are oameni care sunt desemnați în biroul de conducere de la nivel de județ, în care există Biroul Permanent, format din președinte, vicepreședinte, președinte executiv, secretar… Este o structură care conduce în județul Argeș organizația PSD”, a declarat, pentru „Jurnal de Argeş” Ion Georgescu, secretar executiv PSD Argeș.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii