Scad prețurile polițelor RCA

de | 30.03.2022 09:28 | Actualitate, Economie, Home

Mai multe firme de asigurări au început să scadă preţurile poliţelor RCA cu până la 20%. Tarifele RCA au scăzut cu 10%, până la 20%, la câteva dintre cele mai importante societăți de asigurare din România, care gestionează împreună portofolii de cel puțin 3,5 milioane de șoferi, arată datele de vânzări ale brokerilor,consultate de economica.net.

Citește și: Alina Gorghiu și Florin Cîțu s-au întâlnit cu al treilea om în stat din SUA

Acest lucru este o veste bună pentru şoferi, mai ales după falimentul companiei City Insurance din luna septembrie 2021, atunci când preţurile asigurărilor RCA au crescut enorm.  În cazul camioanelor ori a şoferilor tineri care conduc maşini cu motoare mari, preţurile poliţelor RCA au crescut cu până la 100%. Reamintim că un proiect de plafonare a prețurilor RCA a fost pus în discuție pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Respectivul proiect a stârnit reacții negative din zona brokerilor și a societăților de asigurare. Varianta plafonării rămâne însă de actualitate, în condițiile în care prețurile continuau să crească, mai ales în zona vehiculelor comerciale de transport. O scădere a prețurilor ar putea fi însă un argument pentru renunțarea la această inițiativă. Recent, președintele ASF, Nicu Marcu, a arătat la o conferință de specialitate că a cerut societăților de asigurare să găsească soluții pentru limitarea creșterilor de preț la RCA și că era dorit ca piața să regleze prețurile, fapt care nu s-a întâmplat, motiv pentru care Autoritatea a și propus plafonarea tarifelor, conform Agerpres. 

Citește și: Începe Recensământul Circulației pe drumurile din Argeș

Foto: descriptiv

Acest articol este despre: asigurari,firme,polite,scadere,soferi,tarife

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ
ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ

In perioada 01.04-30.06.2022 în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în domeniul construcţiilor ce se va desfașura până la data de 30.11.2022 au fost efectuate un numar de 41 controale ce au vizat unități...