Web Analytics
scris vineri, 02.02.2024

Șase polițiști de frontieră, condamnați definitiv pentru luare de mită

Cinci polițiști de frontieră din Giurgiu au fost condamnați definitiv la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Inculpații, în 2019, invocau diverse nereguli la acte sau la mașini și primeau sume între 20 și 30 de euro de la șoferi. La data de 29 ianuarie 2024, Curtea de Apel București a respins apelurile inculpaților împotriva sentinței Tribunalului Giurgiu, astfel că sentința rămâne definitivă.

Șase polițiști de frontieră, condamnați definitiv pentru luare de mită

În cadrul procesului penal a mai fost condamnat un alt inculpat, la data săvârșirii faptei tot polițist de frontieră, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Citește și Fiul unui fost deputat, condamnat la 4 ani de închisoare după ce a condus drogat

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, cei 6 agenți de poliție de frontieră au pretins și primit diverse sume de bani, cuprinse între 20 și 30 de euro, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu.

Pentru a-i determina pe conducătorii auto să le ofere sume de bani sau foloase materiale, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii și documente de însoţire a mărfurilor, situații faptice ce ar fi atras, în mod implicit, efectuarea unor verificări suplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale”, a transmis DGA Giurgiu.

Citește și Exclusiv. „Moştenirea” lăsată de Ion Georgescu: datorii de circa 16,5 milioane lei ale primăriei către Sevicii Edilitare. Directorul Nicolae Tudose a girat cu averea lui un împrumut bancar ca să scoată din faliment societatea publică nr. 1 a Mioveniului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *