Web Analytics
scris joi, 19.11.2020

Şase din nouă comisari de la OPC, în frunte cu şefa instituţiei, au Covid

O situație deosebită a apărut la OPC Argeș, unde comisarul-șef Violeta Nedelcu (foto) a fost confirmată pozitiv miercuri, 11 noiembrie. Violeta Nedelcu este, astfel, a doua persoană infectată din cadrul Comisariatului Județean de Protecție a Consumatorilor Argeș, prima fiind jurista. Vineri era așteptat rezultatul testării pentru alte trei persoane, toate trei primind vestea că au coronavirus. Deci, cinci comisari, din totalul de nouă, erau oficial bolnavi de vineri, iar unii destul de grav, cu simptome și tratament specific.
Un al șaselea comisar a fost confirmat luni, 16 noiembrie. Aflată în concediu medical, Violeta Nedelcu ne-a declarat că nu are simptome și nici nu a avut niciodată, chiar dacă recunoaște că miercuri, până la sosirea rezultatelor ce i-au fost transmise seara, pe mail, a fost la serviciu și că și-a făcut testul după ce a aflat de colega ei.
Aceasta mai spune că, până la momentul intrării sale în concediu, un singur comisar a plecat pe teren, dar nu știe ce s-a întâmplat în ultimele zile ale săptămânii. Dar sunt voci din interiorul CJPCA care susțin că mai mulți comisari au avut deplasări în teren, existând, deci, un risc major de transmitere a bolii. Violeta Nedelcu a mai dat asigurări că în interiorul instituției s-au luat măsuri de distanțare, adică fiecare salariat a stat singur în birou și s-au purtat măști, iar duminică, pe 8 noiembrie, s-a făcut dezinfecția spațiilor în urma achiziționării serviciilor de nebulizare de pe SEAP. Iar DSP-ul cunoaște situația și a procedat la efectuarea anchetelor epidemiologice în cazul celor bolnavi.
Citește și Comisarul șef adjunct al OPC Argeș, Violeta Nedelcu, depistată pozitiv la testul Covid: „Nu am simptome, nu tușesc, nu am febră”
Citește și OPC Argeş a câştigat procesele cu Kaufland şi Lidl
“Sper să avem cu toții forme cât mai ușoare și să ne întoarcem la muncă și la viețile noastre, cu toții, cât mai repede posibil”, spune Violeta Nedelcu. Situația este cu atât mai gravă cu cât se află în dezbatere publică și urmează să fie pus în aplicare peste 30 de zile un ordin al ANPC (instituția în subordinea căreia se află CJPCA) în legătură cu obligativitatea ambalării pâinii. Conform acestui ordin, atât producătorii, comercianții, cât și clienții vor trebui să umble în buzunare. Iar comisarii, care se vor întoarce la lucru, vor trece, din nou, la controale pentru a vedea dacă se respectă noile reguli.

Şase din nouă comisari de la OPC, în frunte cu şefa instituţiei, au Covid

Distribuie!

0 Comentarii