Web Analytics
scris duminică, 03.10.2021

SĂRBĂTORIREA A 45 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA BATALIONULUI 49 APĂRARE CBRN „ARGEȘ”

La 1 octombrie 1976, prin Ordinul Marelui Stat Major nr. C.L. 00716 din 11.06.1976, în garnizoana Pitești a luat ființă Batalionul 49 Protecție Antichimică, actualul Batalion 49 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (CBRN) „Argeș”.
Cu ocazia aniversării a 45 de ani de la înființarea unității militare, în ziua de 1 octombrie 2021, la sediul batalionului, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios.
Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai eșaloanelor  superioare, comandanți ai unităților militare din garnizoana Pitești și din alte garnizoane din țară, reprezentanți ai autorităților publice județene și locale, precum și a altor cadre militare în rezervă și în retragere.
sarbatorirea a 45 de ani da la in ffintarea Batalionului 49 de aparare CBRN Arges

sarbatorirea a 45 de ani da la in ffintarea Batalionului 49 de aparare CBRN Arges

Manifestările au debutat cu decorarea Drapelului de Luptă al Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” cu Emblema de onoare a Statului Major al Apărării. De asemenea, au fost conferite distincții anumitor militari și civili, în semn de apreciere pentru merite deosebite.
Comandantul Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș”, domnul locotenent-colonel Doru-Mădălin AGACHE a avansat în gradul următor, înainte de termen, doi soldați profesioniști din cadrul unității și a adresat mulțumiri personalului care s-a implicat cu devotament în îndeplinirea misiunilor.
Activitatea a avut loc cu respectarea măsurilor pentru limitarea și prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2, în prezența unui număr limitat de participanți.
Text: Căpitan Eugenia POPA
Foto: Caporal III Cosmin ITTU

Distribuie!

0 Comentarii