Web Analytics

Sărbătoarea narciselor de la Negraşi a ajuns la a 49-a ediţie

de | 10.05.2017 17:17 | Politica si Administratie

14 01Duminica trecută a fost sărbătoare mare la Negrași! Mii de argeșeni și nu numai au luat cu asalt Poiana Narciselor de la Negrași. Distracția, voia bună, mititeii, pastrama și berea rece au fost câteva ingrediente pentru o sărbătoare de excepție organizată ca la carte de primarul Alexandru Constantin. Invitații au fost și ei pe măsura evenimentului, iar prezența ministrului Șerban Valeca, a deputatului Cătălin Rădulescu și a numeroșilor primari din județ, precum și a reprezentanților Prefecturii Argeș și a Consiliului Județean Argeș, nu a făcut decât să completeze un talou perfect.

„Poiana narciselor de la Negrași este unică”

14 04„Ne-am aflat la a 49-a ediție a sărbătorii narciselor de la Negrași. În 1966 această poiană a fost trecută în patrimoniul floral al județului Argeș și chiar al României. În 1968, avea loc prima ediție și de atunci am păstrat această tradiție în fiecare an. Mai avem un an și vom sărbători 50 de ani! Este o sărbătoare foarte mare și foarte importantă pentru locuitorii comunei Negrași. Poiana narciselor este unică în felul ei. Mai există una în județul Brașov, undeva pe la Poiana Vadului, care se întinde pe circa 7 km, dar ca și valoare și însemnătate este o mare diferență între floarea din Brașov și cea din Argeș. Floarea din Argeș are șase colțuri, iar cea de la Brașov are cinci colțuri. Diferă ca și miros, diferă ca și specie…

Eu o consider mai naturală pe cea de la Negrași. În privința programului artistic pot spune că acesta a fost dedicat tuturor cetățenilor din Negrași și nu numai… Programul artistic a fost completat și susținut de elevii școlilor din Negrași și cei din Hârsești. Au susținut în program Ansamblul Călușului din Hârsești, „Dorul din câmpie” și „Dorul Câmpenești”, care este condus de Ioana Modan Cornea. Ca și completare, vreau să vă spun că în 2014 la Negrași a fost implementat un proiect pe fonduri europene, care este în vigoare, pentru promovarea acestei locații. Prin acest lucru s-a interzis culegerea narciselor, ceea ce a dus la menținerea acestei poieni. Aceste flori nu se pot înmulți decât pe cale naturală… și vă spune un agronom de meserie”, ne-a declarat primarul Alexandru Constantin.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole