Web Analytics

Șantier deschis la Muzeul Județean Argeș! Au început lucrările de restaurare a clădirii!

de | 9.07.2021 12:06 | Cultură, Actualitate

Joi, 8 iulie 2021, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor privind restaurarea Muzeului Județean Argeș, proiect implementat de Consiliul Județean Argeș și finanțat din fonduri europene. Imediat ce a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, la fața locului s-a deplasat echipa de constructori pentru deschiderea șantierului în vederea demarării lucrărilor stabilite prin contract.

CITESTE SI Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, prezent la Muzeul Județean Argeș

De asemenea, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu, directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, precum și echipa de proiect din cadrul C.J. Argeș.

“Să păstrăm și să avem grijă de patrimoniul nostru istoric și cultural înseamnă să ne respectăm trecutul și să oferim generațiilor viitoare șansa de a-și cunoaște identitatea și rădăcinile. Muzeul Județean Argeș este un monument istoric foarte important, care datează din 1977. Deși clădirea a rezistat în timp, în prezent aceasta necesită lucrări serioase de consolidare și restaurare. Ne bucurăm că am reușit să implementăm acest proiect și să ajungem în faza de execuție a lucrărilor. O să mai trecem pe aici și o să urmărim îndeaproape realizarea investiției. Echipei de constructori îi transmit să ne vedem sănătoși și să aveți puterea să duceți la bun sfârșit acest proiect.”, a declarat dl. Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș.

CITESTE SI Muzeul Județean Argeș organizează o microexpoziție dedicată Zilei Drapelului Național Român

“Se tot spune că lucrurile se mișcă mai greu la stat. Ei bine, iată că se poate și altfel atunci când ai parteneri serioși și de bună credință. Astăzi de dimineață am dat ordin de începere a lucrărilor și la foarte scurt timp șantierul era deja deschis la Muzeul Județean, echipa de constructori mobilizându-se pentru demararea lucrărilor. Să fie într-un ceas bun și să ne bucurăm împreună de acest obiectiv important după finalizarea proiectului.”, a transmis dl. Marius Nicolaescu, vicepreședintele C.J. Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii