Șantier deschis la Muzeul Județean Argeș! Au început lucrările de restaurare a clădirii!

de | 9.07.2021 12:06 | Actualitate, Cultura, Home

Joi, 8 iulie 2021, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor privind restaurarea Muzeului Județean Argeș, proiect implementat de Consiliul Județean Argeș și finanțat din fonduri europene. Imediat ce a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, la fața locului s-a deplasat echipa de constructori pentru deschiderea șantierului în vederea demarării lucrărilor stabilite prin contract.

CITESTE SI Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, prezent la Muzeul Județean Argeș

De asemenea, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu, directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, precum și echipa de proiect din cadrul C.J. Argeș.

“Să păstrăm și să avem grijă de patrimoniul nostru istoric și cultural înseamnă să ne respectăm trecutul și să oferim generațiilor viitoare șansa de a-și cunoaște identitatea și rădăcinile. Muzeul Județean Argeș este un monument istoric foarte important, care datează din 1977. Deși clădirea a rezistat în timp, în prezent aceasta necesită lucrări serioase de consolidare și restaurare. Ne bucurăm că am reușit să implementăm acest proiect și să ajungem în faza de execuție a lucrărilor. O să mai trecem pe aici și o să urmărim îndeaproape realizarea investiției. Echipei de constructori îi transmit să ne vedem sănătoși și să aveți puterea să duceți la bun sfârșit acest proiect.”, a declarat dl. Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș.

CITESTE SI Muzeul Județean Argeș organizează o microexpoziție dedicată Zilei Drapelului Național Român

“Se tot spune că lucrurile se mișcă mai greu la stat. Ei bine, iată că se poate și altfel atunci când ai parteneri serioși și de bună credință. Astăzi de dimineață am dat ordin de începere a lucrărilor și la foarte scurt timp șantierul era deja deschis la Muzeul Județean, echipa de constructori mobilizându-se pentru demararea lucrărilor. Să fie într-un ceas bun și să ne bucurăm împreună de acest obiectiv important după finalizarea proiectului.”, a transmis dl. Marius Nicolaescu, vicepreședintele C.J. Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție
Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse. Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că...

Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore
Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 7,76 (ieri 6,35) -persoane...

Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 
Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 

Voiam sa va  spunem ca mult asteptatul concert romanesc din UK, Subcarpati, va avea loc pe 3 aprilie la Electric Ballroom.  Marea revedere Subcarpati era planificata inainte de inceputul pandemiei dar iata-ne ajunsi la momentul in care putem cu certitudine sa va...