Web Analytics

Şansă istorică, după 30 de ani! Schimbarea vine cu fiecare vot în parte! / Votezi PNL, scapi de PSD!

de | 24.09.2020 13:21 | Politica si Administratie

Piteștenii trebuie să aleagă, pe 27 septembrie, dacă vor alți patru ani cu PSD sau dacă își doresc schimbarea și în orașul lor. După mai bine de 30 de ani în care am experimentat aceeași viziune mică despre dezvoltarea orașului și am fost conduși de un grup restrâns de 2-3 oameni, dorința de schimbare este una firească, legitimă și sănătoasă pentru oraș. Vorbim despre un Pitești rămas cu mult în urma altor orașe (ba chiar și comune!), de un Pitești care a involuat, de un Pitești extrem de departe de potențialul pe care îl are. Poate pentru prima oară, la Primăria Pitești candidează foarte mulți oameni valoroși, oameni cu un background impresionant, oameni noi, oameni implicați civic, oameni care au demonstrat prin cariera profesională de până acum, oameni educați. Din păcate, dreapta nu a reușit să se coalizeze, iar refuzul USR PLUS de a desemna în mod transparent și corect un candidat comun a dus în fața unei alegeri cât se poate de pragmatice. Pe 27 septembrie, singura șansă de a aduce schimbarea la Pitești, singura șansă de a scăpa de PSD, este un vot pentru PNL. Toate sondajele de opinie realizate de case de sondaj independente arată că PSD și PNL sunt umăr la umăr, în timp ce restul candidaților se situează la o distanță apreciabilă. Așadar, în mod pragmatic, cei care doresc schimbarea o pot avea doar votând Echipa PNL la Primăria Pitești și pe candidatul Sorin Apostoliceanu, cu atât mai mult cu cât vorbim de un singur tur!

Sorin Apostoliceanu: „Cei care au condus primăria până acum nu pot şi nu vor mai mult”

„Mulți așteaptă de la mine să le spun de ce Piteștiul nu este ceea ce ne-am dori cu toții să fie. De ce și administrația din ultimii patru ani a eșuat în dezvoltarea Piteștiului. De ce alte orașe din țara noastră încep să arate ca în Vest, iar Piteștiul arată mai rău decât acum 10 ani. În câteva cuvinte, pentru că primarul în funcție și candidatul de acum al PSD, adică cei care au condus primăria de facto, nu pot și nu vor mai mult. Am sperat de la acești oameni, în ultimii ani, că se vor trezi. M-am înșelat. Ca atare, am ales piteștenii, nu partidul. Am ales să fac administrație, nu să mă încolonez în turmă. Am alături o echipă de oameni care fiecare în parte a demonstrat ceea ce poate! Lucrul acesta este important într-un oraș în care tocmai cei care nu au demonstrat nimic monopolizează din nou piața cu… vorbe goale” – a declarat Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești.

Mihai Coteț: „Contez pe înţelepciunea simpatizanţilor USR care cu adevărat îşi doresc schimbarea”

Mihai Coteț, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar al Piteștiului, a făcut un apel către simpatizanții USR, îndemnându-i să se gândească foarte bine dacă își mai doresc alți patru ani cu PSD.
„Transmitem alegătorilor USR că suntem deschiși să colaborăm cu USR, sunt sigur că o vom face. Discutăm chiar și de un post de viceprimar care să meargă la USR și formarea unei majorități în consiliul local. Și unii și alții ne dorim o administrație depolitizată, fără nepotisme și clienți politici, o administrație performantă. PNL i-a propus lui Ionuț Moșteanu o colaborare pentru alegerile locale. Nu și-a dorit-o decât în măsura în care el ar fi fost candidatul, deși sondajele îl plasau destul de jos în opțiunile piteștenilor. Acum se folosește de numele Sorin Apostoliceanu pentru a-și legitima refuzul. În mod ironic, acest refuz ar putea să ne aducă alți patru ani de administrație PSD la Primăria Pitești. Contez pe înțelepciunea simpatizanților USR care cu adevărat își doresc schimbarea, la fel cum ne-o dorim și noi. Un vot pentru PNL este singura șansă pentru Piteștiul pe care și unii și alții ni-l dorim” – a declarat Mihai Coteț.

PRIORITĂŢI

Laborator de proiecte europene la Primăria Pitești

România va avea la dispoziție peste 80 de miliarde de euro în anii următori. În Pitești vor putea intra sute de milioane de euro. Cu oamenii actualei administrații, peste alți patru ani vom auzi din nou că… nu s-a putut. Nu ne putem permite, încă o dată, luxul aceluiași experiment cu final așteptat: eșecul. Urgența zero a Echipei PNL sunt fondurile europene. Realitatea actuală este dezarmantă! La Pitești, din 10 lei cheltuiți, 1 leu este din fonduri europene. La Oradea, din 3 lei cheltuiți, 2 lei sunt din fonduri europene. De aceea, crearea unui Laborator de proiecte europene la primărie, format din specialiști, este o prioritate pentru Echipa PNL. Banii europeni vor face diferența între stagnarea în mediocritate și dezvoltarea modernă, de secol XXI.

Jumătate din bugetul Piteștiului va fi pentru investiții și dezvoltare

O altă măsură prioritară a noii administrații a Piteștiului va fi schimbarea concepției pe care este construit bugetul. Vom miza puternic pe bugetul de dezvoltare a orașului. Anul acesta, bugetul de investiții al Piteștiului este de 150 de milioane de lei, nici 30% din bugetul municipiului. Peste 70% sunt cheltuieli de funcționare. Asta arată că administrația de azi a Piteștiului este una de subzistență, de supraviețuire și nu se gândește absolut deloc la viitorul orașului. Oradea, ca să păstrăm termenii comparației, are în 2020 un buget de investiții cu aceleași cifre: 150 de milioane. Dar, atenție, sunt 150 de milioane de euro la Oradea pentru investiții, nu 150 de milioane de lei ca la Pitești! Scurt pe doi: o jumătate din bugetul pe 2021 al Piteștiului va fi pentru investiții și dezvoltare.

Depolitizăm și digitalizăm Primăria Pitești!

Politizarea primăriei, care a adus atâtea rele, va fi un capitol închis. Primăria va face performanță și va lucra cu specialiști, nu cu politruci. Asta nu înseamnă că dăm oamenii afară, ci că îi vom pune să facă administrație. Fiecare inițiativă va fi încurajată. În fruntea instituțiilor din subordinea primăriei vom aduce manageri angajați prin concurs, nu clienți politici. Vom deschide primăria cu adevărat către piteșteni. Vom implementa rapid Mall-ul administrativ, ghișeul unic (unde depui și obții toate actele) și digitalizarea tuturor serviciilor primăriei. Vrem o primărie deschisă, care să fie partener al piteștenilor. A trecut vremea oamenilor care le ştiu pe toate. Putem face performanță doar dacă ne ascultăm unii pe alții.

Rezolvăm urgențele!

Primele luni ale noii administrații PNL a Piteștiului vor fi lunile măsurilor de urgență. Sunt deficiențe care s-au acutizat în 30 de ani și trebuie să intervenim rapid. Vom face Piteștiul curat prin depolitizarea serviciului de salubritate, asigurarea de containere îngropate în tot orașul, reducerea taxei de salubritate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Vom fluidiza circulația în Pitești prin semaforizare inteligentă, dar și prin reabilitarea străzilor (60% au nevoie de lucrări) și vom ridica la nivelul asfaltului toate capacele de canal. Nu în ultimul rând, vom sprijini tinerele familii prin acordarea unei indemnizații unice la nașterea fiecărui copil, construirea de noi locuri de joacă, creșe și grădinițe.

Luptăm pentru proiectele mari ale orașului!

Centura de Vest, care să preia traficul de tranzit prin oraș, este un proiect vital pentru viitorul Piteștiului. Aproape la fel de importantă este și construirea unui pod nou peste Argeș, deși este nevoie de mai multe dacă ne gândim la Piteștiul de peste 10 ani. Finanțarea poate veni din fondurile pe care Guvernul PNL le alocă pentru infrastructura mare. Ne propunem, de asemenea, realizarea a cel puțin unui parc industrial care să dezghețe investițiile, mai ales că autostrada Sibiu-Pitești devine realitate și va atrage investitori în zonă. Nu în ultimul rând, avem ambiția de a construi un nou spital municipal. Acestea sunt câteva dintre proiectele mari care vizează Piteștiul și vom lupta pentru fiecare în parte.

Oferim alternative tinerilor

Piteștenii fug la sfârșit de săptămână în alte zone în care s-a investit în divertisment și industria timpului liber. Vom transforma Piteștiul într-un oraș dinamic, cu viață culturală bogată și multă distracție! Avem cu ce, doar trebuie să vrem. Pădurea Trivale va fi redată piteștenilor. Vom trece la amenajarea zonei Grota Rece în sistem de parc de recreere, având grijă să protejăm mediul. Parcul Lunca Argeșului va deveni zona de agrement numărul zero a Piteștiului. Amenajăm terenuri de sport pe terenurile virane. F.C. Argeș, Pădurea Trivale, Simfonia Lalelelor sunt deja branduri de Pitești, dar valorizate la un nivel de amatori. Trebuie să le creștem și să investim în ele!

Comandat de Partidul Naţional Liberal, Filiala Argeş, CUI mandatar financiar coordonator: 21200012, publicat de Asociaţia Jurnal de Muscel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cred ca dacă votezi PNL votezi tot PSD. Candidatul PNL nu este fostul viceprimar PSD al orașului?