Web Analytics

Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii argeșeni la firme de pază

de | 17.08.2021 16:34 | Actualitate

În data de 16 august a.c., polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea respectării normelor legale de către agenții de pază aflați în serviciu, pe timp de noapte, la societățile din raza de competență.

 

În cadrul acţiunii, au fost verificate 7 obiective asigurate cu pază fizică. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, conform Legii 333/2003R privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, agenţilor de pază, abaterile constatate fiind cu privire la nerespectarea consemnului postului, purtarea neconformă a uniformei sau ecusonului, precum şi două sancţiuni contravenţionale, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiei șefului de obiectiv de a consemna în registrul de control neregulile constatate.

 

Citește și Trimis în judecată după ce a amenințat cu bătaia doi minori și un alt tânăr de 21 de ani

 

La unitățile verificate, au fost realizate instruiri cu personalul de pază găsit în serviciu, cu privire la portul uniformei și a mijloacelor din dotare, precum și cu privire la respectarea consemnului general și particular al postului. Având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii