Web Analytics

Samsari de mașini din Argeș, trimiși în judecată

de | 12.06.2021 04:04 | Actualitate, Politica si Administratie

Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată. Din verificări a rezultat că, în perioada 2011-2017, Aurelian C., în vârstă de 40 de ani, şi Sorin C., în vârstă de 54 de ani, ambii din judeţ, au comercializat maşini second-hand aduse din diverse state europene. Primul dintre ei ar fi vândut 54 de autoturisme, iar cel de al doilea, 75 de maşini rulate.

 

 

CITEȘTE ȘI: Nou proiect de mediu prin care mai multe ong.uri vor monitoriza activitatea autorităților în domeniul ariilor naturale protejate

 

 

 

În urma acestor operaţiuni, cei doi bărbaţi ar fi obţinut venituri depăşind plafonul de scutire a TVA fără a se înregistra la organul fiscal teritorial şi fără a conduce evidenţa achiziţiilor şi livrărilor în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente bugetului de stat. Potrivit anchetatorilor, primul dintre samsari a cauzat un prejudiciu de aproape 70.000 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar cel de al doilea peste 25.000 de lei reprezentând tot TVA şi impozit pe profit.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: După controalele de la Dedulești, inspectorii ANPC au găsit dezastru și la Albota

 

 

 

 

Pe parcursul cercetărilor, bărbatul în vârstă de 52 de ani a achitat integral prejudiciul, iar pentru recuperarea pagubei cauzate de cel în vârstă de 40 de ani a fost instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor care-i aparţin. Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunerea de trimitere în judecată doar a celui în vârstă de 40 de ani.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii