Web Analytics
scris duminică, 30.01.2022

Salvamont România cere permiterea folosirii semnalelor acustice, în timpul intervențiilor

Serviciile Salvamont din România au deja în dotare autospecialele cu semnale acustice și luminoase, dar legislația nu permite pornirea girofarului și a sirenelor în timpul intervențiilor.

Salvamont România cere permiterea folosirii semnalelor acustice, în timpul intervențiilor

7.000 de oameni au semnat o petiție în acest sens pentru modificarea Codului Rutier. Președintele Salvamont România susține că există două legi: una care le permite salvamoniștilor să cumpere autospeciale cu girofar și sirenă, alta nu menționează și Serviciul Salmanont printre cei care pot folosi semnalele acustice și luminioase în trafic.

Citește și Ion Georgescu atrage atenţia cu privire la daunele produse de accidentele rutiere la Mioveni

”Echipele din Argeș, Sibiu, Prahova, Neamț, Gorj, Hunedoara care au aflux foarte mare de turiști pe munte și care au căi rutiere de acces către munți, toate aceste căi rutiere sunt blocate de mașini și atunci, ca să ai o prioritate în trafic, trebuie să folosești în anumite momente aceste semnale acustice și vizuale. Am încercat să explicăm, am încercat să discutăm, dar asta e situația. Proiectul de hotărâre e conceput, are toate avizele necesare, trebuie repus pe ordinea de zi”, a spus președintele Salvamont România, conform puterea.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *