Web Analytics

Salonul Național al Artelor- „Temeiuri”, la Galeria de Artă din Pitești

de | 22.08.2018 16:03 | Actualitate, Cultură

Manifestare cu caracter național la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna”. Astăzi, a avut loc vernisajul unei expoziții de amploare, Salonul Național de Pictură „Temeiuri”, care are loc de 12 ani în țara noastră. Salonul Național de Pictură „Temeiuri” prezintă operele tuturor artiștilor plastici profesioniști din țară și se desfășoară temporar la București, Miercurea- Ciuc și Pitești. Scriitorul și criticul de artă Radu George Serafim s-a ocupat, an de an, de această expoziție. Referitor la expoziție, o să vedeți că este vorba de foarte multă libertate în realizarea lucrărilor. Au fost selecționate o parte dintre lucrări care să vină aici, la Pitești, și o parte pentru Miercurea-Ciuc. Sunt stiluri diferite, maniere diferite de lucru, pe mai multe secțiuni: sculptură, grafică, pictură și fotografie. Este o expoziție bună. Prezența Bucureștiului aici, la Pitești, nu este pentru prima oară”, a spus pictorul și muzeograful Augustin Lucici, cel care are și o lucrare expusă în cadrul acestei expoziții.

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna” urmează să fie restaurată

Am ferma convingere că aceasta este printre ultimele manifestări în această locație, pentru că, dacă nu vor fi probleme, vom începe derularea unui proiect ambițios pe fonduri europene, în valoare de 5 milioane de euro, pentru a reabilita și restaura această bijuterie arhitectonică, fost sediu al Primăriei Pitești”, ne-a informat managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu.

Cât timp Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna” va fi reabilitată, lucrările de artă aflate pe simezele din interiorul clădirii vor putea fi admirate la „Casa Cărții”.

 

 

Constatăm că în Pitești sunt foarte multe evenimente culturale. Noi suntem bucuroși că există astfel de evenimente și oameni inimoși care apreciază arta, cultura. În ceea ce privește închiderea temporară a acestei galerii de artă pentru reabilitare, restaurare, recondiționare, ne-am gândit că ar fi potrivit să organizăm la Centrul Expozițional „Casa Cărții” un spațiu destinat acestor expoziții”, a adăugat viceprimarul Laurențiu Marian Zidaru, invitat să ia parte la vernisajul expoziției.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii