Web Analytics

Salariații ADP au luat din nou cu asalt Primăria Ștefănești, pentru a-și cere lefurile

de | 14.02.2018 12:30 | Actualitate

 primar
 
După ce, luni, au organizat un protest în toată regula, angajații ADP Ștefănești s-au adunat, miercuri, din nou, în fața Primăriei, indignați că nu și-au ridicat nici până astăzi salarii pentru luna ianuarie.
 
 „N-a fost niciun protest astăzi. I-a chemat viceprimarul Mihalcea”, a explcat echipei Jurdal de Argeș, Lavinia Năstase, consilierul primarului Jenica Dumitru.
 
„Oamenii au rate de plătit, au probeme de rezolvat, normal că le trebuie bani. Nu eu i-am chemat, întrebați la ADP dacă am vorbit eu cu vreunul să vină. Au venit împinși de nevoile lor. Mi se pare absurd să se speculeze atât că viceprimarul îi instigă”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Ion Mihalcea, viceprimarul Orașului Ștefănești.
 
vice
 
Plata trebuia să se facă până 9 februari, însă primărița Jenica Dumitru i-a anunțat încă de la începutul săptămânii că nu-și vor primi salariile decât după ce Consiliul Local nu va adopta o hotărâre în acest sens, dată fiind schimbarea cadrului legislativ.
 
Nu doar angajații ADP sunt în această situație. În total, este vorba de 125 de salariați ai Primăriei Ștefănești și ai instituțiilor dependente bugetar de UAT Ștefănești.
 
Singurul răspuns pe care Primăria îl are pentru acești oameni care nu fac altceva decât să-și ceară drepturile, este că mai au de așteptat.
 
„Angajații ADP au venit  să ceară niște informații, nu a fost o grevă. Informații pe care eu, de altfel, le-am dat și luni. Oamenii au vorbit cu mine, cu contabilitatea, pentru că doamna secretar și Resursele Umane n-au avut curajul să iasă și să le explice cum stă treaba. Le repet încă o dată că din punct de vedere juridic, nu putem face aceste plăți la momentul de față”, explică primarul Jenica Dumitru. 
 
„Nu știu de ce au mai venit astăzi….Salariile trebuie aprobate prinr-o hotăre în Consiliul Local, ședința fiind programată în data de 16 februarie. Trebuie aprobate dispozițiile cu noile salarii în conformitate cu Legea 157/2017, conform căreia, de la 1 ianuarie 2018, salariul se modifică prin trecerea contribuției de la angajator, la angajat, iar funcționarul public beneficază de acea creștere 25% pentru a nu-i fi afectat dreptul salarial. Pentru ca aceste dispoziții să-și producă efectele juridice, ele trebuie aprobate prin consiliu. S-a întârziat foarte mult”, a precizat, fără să spună de unde vine întârzierea, Carme Neșu, juristul Primăriei Ștefănești. 
 
Bugetul local va fi supus aprobării în ședința de Consiliu Local care va avea loc săptămâna aceasta, iar, dacă va fi aprobart (exisă și riscul să nu fie aprobat), salariile vor putea fi încasate în luna martie.
 
Oamenii sunt ca pe jar și întreabă, pe bună dreptate, de ce în alte localități s-au găsit soluții pentru plata la timp a lefurilor,  iar la Ștefăneșt, nu.
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii