Web Analytics

Sală de jocuri de noroc din Pitești amendată cu 5.000 lei

de | 16.09.2021 17:54 | Actualitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor 1 și 3 Poliție Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la patru unități de învățământ și trei operatori de valori monetare, toate de pe raza municipiului Pitești.

Verificările au inclus și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate privată, iar la unitățile de învățământ, asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular.

În urma verificărilor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform H.G. 301/2012, unui agent economic – sală de jocuri de noroc, întrucât cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că sistemul de alarmă nu este conectat la dispeceratul unei firme de paza.

 

Citește și Noi șefi de secții la Teatrul „Alexandru Davila”, aleși de managerul Felix Goldbach

 

De asemenea, s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru diminuarea riscului de transmitere a afecțiunii medicale.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii