Web Analytics

Noi șefi de secții la Teatrul „Alexandru Davila”, aleși de managerul Felix Goldbach

de | 16.09.2021 15:10 | Cultură, Actualitate

Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești are noi șefi de secții. Beatrice Rancea, fostul manager al Operei Naționale din Iaşi, este șefa Secției „Dramă”, Cristina Dumitru conduce Secția pentru Copii și Tineret „Așchiuță”, George Diaconescu este șeful Secției „Revistă”, dirijor este Lucian Vlădescu, iar director tehnic este Cătălin Ilina. Aceștia au fost prezentați în cadrul conferinței de presă de joi, 16 septembrie, din incinta teatrului.

Felix Goldbach, managerul teatrului: „Șefii de secții au fost aleși de mine, mi-i asum fiindcă le cunosc competența în domeniul artistic”

„Îmi place să mă bazez pe specialiști, de aceea am venit azi în fața dvs. cu noii șefi de secții. Sunt specialiști recunoscuți, toți au demonstrat deja în domeniul lor de competență, cel artistic. Toți au semnat contracte cu teatrul „Davila” și vă asigur că eu, ca manager, voi face toate lucrurile pe față, cu transparență. Vestea bună e că toți actorii pot intra în proiectele celor trei secții, putem face proiecte comune. Cei de la „Dramă” pot apărea la „Revistă” și fiecare muzician sau solist de la „Revistă” poate fi implicat într-un proiect al secției „Dramă”. La fel, și Secția de la „Aschiuță” poate face proiecte comune cu „Drama” sau „Revista”. Șefii de secții au fost aleși de mine, mi-i asum fiindcă le cunosc competența în domeniul artistic. În cazul domnului Cătălin Ilina, noul director tehnic, am mers pe mâna colegilor din teatru, a fost ales de dânșii fiindcă n-am avut ocazia să lucrăm împreună. Dar sunt sigur că vom face echipă fiindcă am nevoie de un om cu experiența dânsului”, a spus managerul Felix Goldbach.

Citește și Exclusiv. Sinagoga din Piteşti va găzdui şi concerte de jazz

Noua șefă a secției Dramă, Beatrice Rancea, a spus că-i știe pe majoritatea actorilor de la „Davila”, cu care a lucrat în câteva proiecte.

Beatrice Rancea și Felix Goldbach

La fel, și dirijorul Lucian Vlădescu a subliniat că se bucură că a semnat contractul cu teatrul „Davila”, pe care-l consideră un teatru de mare tradiție, și si-a reamintit că a avut câteva colaborări aici, în anii ’80, cu regizorul Alexandru Darian. Lucian Vlădescu, unul dintre cei mai apreciați muzicieni din generația sa, a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București și a fost dirijor al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Managerul Felix Goldbach a mai spus și că a depus deja două proiecte europene la Consiliul Județean, pentru care s-a aprobat partea de co-finanțare. 

Dirijorul Lucian Vlădescu

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole