Web Analytics

Să vă ţină cureaua, domnule primar!

de | 17.11.2021 11:39 | Actualitate, Opinii, Politica si Administratie

Salut inițiativa primarului Gentea de a se lua la trântă cu mafia imobiliară din Pitești, obișnuită până acum să construiască oriunde, oricând și mai ales în orice condiții care ocolesc legea. E un pas important în obținerea celui de-al doilea mandat. E important FC Argeșul, e foarte important și noul stadion, însă în materie de urbanism Piteștiul s-a stricat până la talciochizare, dacă îmi e permisă licența. Nici măcar bazar nu e, că bazarul are, pe lângă o logică arhitecturală minimală, și un farmec al lui.

Piteștiul s-a barbarizat din punct de vedere urbanistic. Și devine pe zi ce trece un depozit de moloz, în care abia mai poți zări petice de spații verzi. Iar străzile cu case par rătăcite într-un decor șantierizat la modul grosolan. De aceea, cu prietenie, îmi permit să-i spun domnului primar, fiindcă eu sunt unul dintre cei care cred în domnia sa, că războiul e unul greu, de durată și cu multe cuțite înfipte în spate. Sunt sigur că știe asta și nu are neapărată nevoie să i-o reamintesc eu sau altul. Însă e genul de război pe care nu-l poți duce cu jumătăți de măsură, că altfel ești pierzător sigur. Odată pornit, te vei trezi cu multe trădări, fie din partea unor oameni din aparatul Primăriei, fie din rândul consilierilor locali din propriul partid, profesori de tumbe sau negri de fum, dar care sunt accesați la greu de imobiliari. Se va crea împotriva ta o masă critică sulfuroasă și alimentată constant de mafia imobiliară, care dispune de multe resurse.

Citește și Exclusiv. Răspuns devastator al Ministerului Culturii despre blocul din centru al firmei Titidan. Actul de vânzare este nul de drept. Primăria Piteşti avea drept de preempţiune obligatoriu şi nu l-a exercitat

Însă ai de partea ta timpul și cel mai important aliat, care e populația Piteștiului. Acea populație care vrea să rămână în Pitești și să trăiască aici un aer respirabil. Piteștenii sunt arma dvs. secretă, domnule primar! Pe ei nu trebuie să-i dezamăgiți, dacă mai vreți încă un mandat! Am cunoscut politicieni care semnalizau stânga și făceau dreapta. La fel cum am cunoscut primari care purtau demonstrativ pantofi de travaliu și se pozau dimineața în intersecții, lângă vreo gură de canal, ca să-i vadă piteștenii că lucrează. Iar în realitate, erau doar panarame ipocrite care au sfârșit ca niște cioburi pe care cu greu le mai poți aduna de pe jos. Ăsta e prețul pentru ipocrizie, fiindcă expunerea și imaginea sunt de multe ori o armă cu două tăișuri, dacă împăratul e gol. Sunt sigur că știți asta și vă doresc succes pentru a face din Pitești un oraș aerisit din punct de vedere urbanistic. E nevoie de construcții noi și de modernitate, nu suntem nici absurzi și nici obtuzi, ca să nu înțelegem asta! Dar în niciun caz nu e nevoie de blocuri între case și politicieni care să le țină de șase imobiliarilor! Asta e ideea, sunt convins că ați înțeles-o și vă doresc să vă țină cureaua!

Citește și După construcția ilegală a blocului, în Pitești, dezvoltatorul a primit dosar penal pentru furt de apă

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. domnule ziarist, cine este vinovat de dezastrul imobiliar din Pitesti daca nu cumva fostul sef al Comisiei de Urbanism din Primarie? Domnule ziarist, cine.a fost ani la.rand seful Comisiei de Urbanism din primaria pitesti? Stiu ca va faceti ca nu stiti dar va spun eu, actualul primar Cristian Gentea pe care rechinii imobiliari locali il au la.degetul mic. Pentri ca ani la.rand acesti dezvoltatori imobiliari au dat spagi la primarie pentru a construi haotic blocuri intre case asa.cum spuneti. in el va puneti speranta?ma.faceti sa rad….