„Să se aleagă funcţia de manager al Spitalului Judeţean prin vot de către personalul spitalului”

de | 6.08.2015 20:26 | Actualitate

# Medicul chirurg Teodor Constantinescu vine cu o propunere în caz că nu va fi ocupat nici a doua oară postul de manager la Judeţean

Doar doi candidați şi-au depus dosarul la concursul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Este vorba despre medicul Cristiana Şuşală, de la Centrul Multifuncţional Domneşti, şi economistul Marius Bălan, care şi-a încercat norocul şi la concursul organizat în luna iunie, când n-a obţinut nota minimă de promovare. Concursul este programat pe 7 august, iar pe 12 august, candidaţii care trec de proba scrisă susţin proiectul de management, în aceeaşi zi urmând a fi afişate și rezultatele finale.

Teodor Constantinescu: „Dacă ar fi depins de mine, am fi avut un spital de cinci stele”

Un lucru surprinzător a fost faptul că medicul chirurg Teodor Constantinescu, cel care s-a înscris la primul concurs, nu a mai dorit să participe și a doua oară. „Nu aș vrea să mai comentez. Știu și eu că toată lumea se aștepta să candidez, dar uite că nu a fost așa. Inițial am spus că nu sunt sigur că voi mai candida pentru că se putea întâmpla orice. Dar nu depind lucrurile de mine. Dacă ar fi depins de mine am fi avut un spital de cinci stele. Eu cred că cel mai indicat în momentul de față trebuie să fie tot un om din spital, nu neapărat eu. Când va veni un manager trebuie să fie lucrurile extrem de transparente și toată societatea trebuie să înțeleagă că nu mai sunt medici și cei care mai sunt, se gândesc să plece. Atunci trebuie făcut ceva să fie bine aici. Un alt spital care să conteze în județul acesta nu există, iar până la București sunt 100 de km, iar acești kilometri pot fi fatali. Când îți propui ceva, eu nu sunt genul care să renunțe așa ușor la o idee, dar cred că sunt mai multe motive care m-au determinat. Eu am considerat că momentul acesta nu este cel mai propice, iar în al doilea rând că am și alte lucruri personale și nu pot să dau tot timpul examene. Eu nu sunt un participant la concursuri. Eu nu sunt obișnuit să dau un examen de mai multe ori, eu dau un examen și îl iau”, a precizat dr. Teodor Constantinescu.  De asemenea, chirurgul Constantinescu a ajuns la concluzia că examenul pentru funcția de manager nu este foarte important și chiar a propus ca managerul să fie ales prin votul medicilor din spitalul unde se organizează alegerile: „Un lucru care nu este nicăieri spus este că nici nu este atât de important examenul acesta. Peste 90% din spitalele din țara asta au arierate de peste 3 luni de zile, iar acest lucru este un indicator de neperformanță și un motiv de cerere de demisie a managerului. Acum înțelegeți de ce nu este atât de important examenul acesta? Adică îl dai și în următoarele trei luni vor fi arierate. Un om care vine în funcția asta nu trebuie să aibă neapărat calități și să fie iubit de spital, de oamenii din comunitate pentru că dacă nu ești sprijinit nu poți să faci nimic. Eu aș zice altceva, o propunere dacă se face la nivel național, să se aleagă managerul prin vot din intermediul spitalului și sunt convins că lucrurile ar merge”, a mai adăugat dr. Constantinescu.

Cristiana Șușală: „Nu am participat la primul concurs pentru că nu am știut”

Am stat de vorbă și cu medicul Cristiana Șușală, specialistă în medicina de familie, originară din Domnești, revenită în județul Argeș în urmă cu un an de zile, aceasta fiind în prezent director la Centrul Multifuncțional Domnești. „După ce am văzut că s-a picat examenul pentru funcția de manager al Spitalului Județean, m-am hotărât să încerc și eu gândindu-mă că aș putea face un bine spitalului văzând prin intermediul mass-media câte probleme sunt. Nu cunosc niciun medic de acolo. Eu am venit de un an la Centrul Multifuncțional Domnești, cum s-ar spune în Domnești-ul meu iubit pentru că eu de aici provin și nu prea am avut contact cu medicii de la Spitalul Județean. Înainte de a face alte afirmații trebuie văzut dacă iau examenul și apoi mai vedem. Deocamdată mi-am propus remedierea problemelor semnalate de presă de-a lungul timpului. Nu am participat la primul concurs pentru că nu am știut. Nu îl cunosc pe contracandidatul meu și chiar nu mă interesează că sunt și alți candidați. Pe mine mă interesează doar să fie bine Spitalului Județean. Am cele mai bune intenții”, a precizat medicul Cristiana Șușală.
A.V.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii