Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!

de | 24.05.2022 19:38 | Actualitate, Home, Sport

S-a născut la 24 mai 1943, în comuna Albuleşti, în judeţul Mehedinţi. A început fotbalul la Progresul Strehaia (1955), fiind foarte repede promovat (încă junior) în echipa mare. În anul 1961 a devenit student la IEFS şi s-a transferat la divizionara “B” Dunărea Giurgiu. În anul 1963 a revenit în Capitală, la Flacăra Roşie, iar după numai un an (1964) a trecut la Metalul Bucureşti. La finalul studenţiei, viitorul profesor de educaţie fizică a trecut la Sportul Studenţesc (1966), unde i-a avut coechipieri pe M. Rădulescu, Balaban, Lucescu.

După absolvirea facultăţii (1968), Marcel Pigulea s-a transferat la FC Argeş sub comanda antrenorilor I. Bălănescu şi E. Mladin. A rămas şase ani la FC Argeş, unde a cunoscut satisfacţii deosebite, fiind considerat unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta din ţară. Cu echipa piteşteană a cucerit titlul de campion în ediţia 1971-1972.

Citește și Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo

În anul 1974 s-a transferat la C.S.M. Reşiţa, unde, de fapt, şi-a încheiat şi activitatea competiţională după doi ani (1976). A acumulat 200 de prezenţe pe prima scenă. Din anul 1976 a devenit antrenor la Chimia Rm. Vâlcea, echipă ce a promovat-o în divizia “A”, în anul 1978. În anul 1981 a trecut la “Poli” Timişoara, pentru ca, un an mai târziu, să fie numit antrenor federal cu probleme de juniori. A reuşit calificarea României la turneul final UEFA 1983 – Anglia, reuşind să lanseze în lumea bună a fotbalului o serie de talente, cum au fost: Hagi, Lăcătuş, Mihali, Stângaciu, Mateuţ, Musznay, Săndoi, ş.a.m.d.

Din anul 1985 a trecut la Dunărea C.S.U. Galaţi, Gloria Buzău, Chimia Rm. Vâlcea, Progresul Bucureşti, ca după 1990, să revină la vechea sa pasiune, juniorii. A reuşit să aducă pe scena marii performanţe pe Luţu, Bolohan, Ciocoiu, Schumacher ş.a. În 1996 a antrenat echipa marocană Hassania Agadir, apoi a condus naţionala Algeriei. În anul 1999 a pus bazele unei şcoli particulare “Clubul Pro Luceafărul”, o viitoare sursă de performeri.

Acest articol este despre: campion,fc arges,marcel pigulea

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....