Să cheltuiţi bine! S-a deschis robinetul cu bani pentru primarii PDL

de | 23.12.2010 18:38 | Politica si Administratie

Pentru localităţile conduse de primari PDL, robinetul cu bani de la guvern curge fără probleme. Prin HG 1.270 din 13 decembrie a.c., publicată joia trecută în Monitorul Oficial, Guvernul a alocat Argeşului 2.400.000 lei pentru reabilitarea sau repararea unor grădiniţe, şcoli generale sau colegii. De menţionat însă că grosul banilor a fost direcţionat cu precădere înspre primarii PDL. Jurnalul a analizat repartizarea banilor în localităţile din Argeş, concluziile fiind clare: bugetul de stat a devenit puşculiţă de partid.

Miu de la Ungheni şi Drăgan de la Lunca Corbului, în graţiile lui Moş Crăciun

Aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi bani au ajuns în puşculiţa primarilor portocalii, în fruntea clasamentului situându-se Iulian Miu, de la Ungheni, care a fost cadorisit cu 2,5 miliarde de lei vechi. De aceeaşi sumă a beneficiat şi Gheorghe Drăgan, edilul PDL de la Lunca Corbului. Nici Costel Bâlea nu se poate plânge, din moment ce la Oarja s-au trimis 150.000 de lei pentru renovarea şcolii cu clasele I-IV. În top au mai intrat pedeliştii Liviu Poşircă de la Vultureşti, care va încerca să reabiliteze şcoala din localitate cu 100.000 de lei, şi Emil Simion de la Brăduleţ, care a fost cadorisit tot cu un miliard de lei vechi. Mai „năpăstuiţi” au fost Florin Frătică – Bradu şi Ion Gârleanu – Bogaţi cărora li s-au alocat 90.000 şi, respectiv, 85.000 lei. Pentru primarii din Opoziţie, vorbim, desigur, de cei care n-au făcut pactul cu PDL-ul, s-a făcut o singură strigare, anume 50.000 de lei, sumă cu care nu prea ai ce să faci. Vorbim aici de pesediştii Ion Dumitru de la Albota, Ion Sandu de la Davideşti, Gheorghe Stoican de la Arefu, Mircea Păuna de la Muşăteşti şi de Ion Toader de la Cetăţeni.

A dat norocul peste liberalul Călin Andrei?

Deşi e condus de un liberal, municipiul Câmpulung a primit 260.000 de lei, bani destinaţi reabilitării Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” şi a Grădiniţei cu program prelungit nr. 4. Să fi dat norocul peste Călin Andrei? Staţi liniştiţi, dărnicia portocaliilor se explică prin faptul că, aţi ghicit, Câmpulungul face parte din colegiul deputatului PDL Sorin Buta.

Pesediştii portocalii stau cel mai bine

Bani frumoşi au primit edilii din Rucăr (300.000 lei), Boteni (150.000 lei) şi Dâmbovicioara (100.000 lei), aceasta fiind o recompensă pentru faptul că Ionel Dulamă, Vasile Leau şi Dumitru Secăreanu au semnat deja precontracte cu democrat-liberalii.
(N.D.)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii