Web Analytics

„Să câștige cel mai bun!” Echipajele ISU se întrec la Mioveni

de | 19.09.2018 23:05 | Actualitate

A început Competiția Națională de Descarcerare și Prim-Ajutor, organizată de ISU Argeș. Orașul Mioveni este gazdă și partener. Ediția din acest an este cea de-a șaptea în țara noastră și prima care va fi organizată în Argeș.
Vor participa 13 echipaje, cele care s-au clasat cel mai bine în fazele regionale ale concursului. Dacia – Renault sprijină această competiție, de patru ani, cu automobile din noua generație.
Deschiderea oficială a avut loc astăzi, de la ora 16:00, pe Platoul din fața Casei de Cultură, unde a participat și Inspectorul General al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă Dan Paul Iamandi.
Probele de concurs se vor desfășura, joi, în intervalul 09.00 – 17.00, iar vineri, de la 9.00-13.00. Circulaţia auto pe străzile Tudor Muşatescu şi Radu cel Frumos va fi blocată din motive de siguranţă.
Finalul competiției va avea loc vineri, la ora 14:00, atunci când vor fi premiați câștigătorii competiției.
În cadrul conferinței de la Primăria Mioveni, care a avut loc înainte de deschiderea concursului, reprezentanții autorităților județene implicate în organizarea competiției au oferit mai multe detalii. Au participat prefectul Emilian Dragnea, vicepreședintele CJ Argeș, Simona Brătulescu, Inspectorul Șef ISU Argeş, Olar Bogdan, Șeful Centrului Operațional Național – colonel Radu Cristian, directorul Adjunct Afaceri Publice Groupe Renault Romania, Cristian Nevzoreanu, Kevin Lemon, Șeful echipei de evaluare World Rescue Organization.
Primarul Ion Georgescu le-a urat succes tuturor participanților și a salutat acest eveniment care are loc timp de două zile în Centrul Civic din Mioveni.

Colonel Radu Cristian: Rememorez momentul pe care l-am trăit în anul 2012, când am plecat la drum cu această nouă competiție specifică activității pompierilor militari și personalului militar medical. Remarc faptul că această competiție crește de la an la an. Subliniez importanța unor astfel de activități în procesul de pregătire de specialitate pentru că provocările sunt continue. Vor participa, în etapa finală, echipaje ale ISU Argeș, Călărași, Dolj, Dâmbovița, Iași, Bihor, Brașov, Neamț, Alba, Mureș, București, Ilfov și Vâlcea. De asemenea, participă ca invitat special un echipaj din Republica Moldova, al instituției similare cu care colaborăm îndeaproape, un echipaj din cadrul Facultății de Pompieri, tineri studenți care vor intra în curând în rândurile noastre, și un echipaj din cadrul Școlii de Subofițeri și de Protecție Civilă. Probele de concurs se compun din proba de descarcerare și acordare a primului ajutor medical, scenarii simple și complexe care presupun extragerea și stabilizarea în condiții de siguranță a victimelor din interiorul vehiculelor. Avem deja o tradiție în ceea ce privește parteneriatul cu Group Renault România. Nu atât de importană este competiția, ci perfecționarea echipajelor.”

Cristian Nevzoreanu, Groupe Renault Romania:
„Susținem pompierii români implicați în competițiile de descarcerare și acordare a primului-ajutor și participăm la premierea acestora. Acest parteneriat este unic în România. Un astfel de demers este necesar. România se află pe primul loc într-un clasament al țărilor Uniunii Europene în ceea ce privește decesele generate de accidentele rutiere. În ultimii 4 ani, Grupul Renault a pus la dispoziția organizatorilor 260 de vehicule necesare simulărilor situațiilor de urgență din concurs. În acest an, 26 de vehicule au fost puse la dispoziția ISU Argeș, aici, la Mioveni. Scopul nostru este pregătirea personalului specializat pentru intervenții în condiții reprezentative pentru situațiile create în trafic. De aceea, furnizăm vehicule moderne, din gamele actuale. Acest fapt a fost remarcat în 2017, la Târgu Mureș, unde a fost organizat, pentru prima oară în România, Concursul Mondial pentru Descarcerare. Vă dorim succes deplin, iar în viața reală, cât mai puține solicitări de intervenții”, a spus Cristian Nevzoreanu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii