Web Analytics

S-au depus ofertele pentru secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

de | 11.03.2022 08:42 | Actualitate, Politica si Administratie

Joi, 10 martie 2022, a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice și Propuneri Financiare) a procedurii de atribuire a contractului „Proiectare și execuție „Autostrada Sibiu – Pitești, Sectiunea 3: Cornetu – Tigveni”.

Una din cele două secțiuni ale tronsonului care traversează Carpații, între Cornetu și Tigveni, are o lungime de 37,4 km și un cost estimat cuprins între 5,3 și 5,8 miliarde de lei, fără TVA. Constructorii români, austrieci, spanioli, italieni și turci care concurează pentru Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, vor avea la dispoziție maxim 14 luni pentru proiectare și 59 de luni pentru execuție, după semnarea contractului, a declarat Ministrul Sorin Grindeanu.

Citește și:Autostrada Sibiu – Pitești: Chinezii, obligați să le plătească peste 10.000 euro actualilor constructori ai tronsonului 4

Câștigătorul va trebui să construiască:-95 de poduri și pasaje-1 tunel cu două galerii independente (1,7 km/ galerie)- 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni)- 1 ecoduct (în zona localității Călinești).

Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile. În momentul finalizării celor 5 secțiuni, Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km și va lega Centrul și Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi pe Coridorului Rin -Dunăre (Coridorul 4 Paneuropean).

La ora actuală Secțiunile 1 și 5 sunt în construcție, Secțiunea 4 este în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic iar Secțiunea 2 (pentru care s-a semnat contractul în luna februarie) urmează să intre în scurt timp în faza de proiectare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole