Web Analytics

S-au clasat dosarele politice pe Covid de la Mioveni

de | 10.09.2020 13:26 | Dezvăluiri

# Primarul Ion Georgescu și managerul Horia Trăilă au fost anunțați că nu se confirmă acuzațiile de zădărnicire a combaterii bolii și că cele trei dosare deschise în perioada stării de urgență s-au închis
Pe la sfârșitul lunii aprilie, primarul de la Mioveni a primit la birou o ordonanță care l-a șocat. Era înștiințat că s-a început urmărirea penală împotriva sa într-un dosar în care IPJ Argeș, sub semnătura comandantului adjunct, comisar-șef Gabriel Gherghe, îi cerea să predea mai multe înscrisuri în legătură cu cercetarea pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. De aceeași infracțiune a fost învinuit și dr. Horia Trăilă, managerul Spitalului Mioveni.
Ei bine, dosarul a pornit de la un document semnat în 25 martie 2020 de prefectul Emanuel Soare și dr. Dan Manu, președintele și vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Prin respectiva hotărâre a CJSU, cei doi au decis, fără să se consulte cu DSP Argeș, dovadă că semnătura directoarei Sorina Honțaru nu apare pe document, nici cu Consiliul Local Mioveni, transformarea spitalului nou de la Mioveni în unitate Covid. Numai că primarul, directorul spitalului și Consiliul Local Mioveni s-au opus vehement, însă argumentat. Au motivat că noul spital nu avea în componență o secție de boli infecțioase din proiect, iar amenajarea uneia noi presupune modificarea întregului proiect, la pachet cu pierderea unor garanții de zeci de milioane de euro aferente aparaturii și noului imobil construit la cheie. Georgescu și Trăilă au oferit, în schimb, pavilionul vechi al spitalului pentru amenajarea unei secții Covid. Pe care au și amenajat-o într-un timp record, de nici două săptămâni. Iar aceasta s-a dovedit soluția salvatoare, care a scos Argeșul dintr-o criză sanitară fără precedent, salvând și noul spital de la o distrugere absolut gratuită și iresponsabilă. În loc să li se mulțumească, cei doi, primarul Ion Georgescu și dr. Horia Trăilă, s-au trezit hărțuiți și cercetați pentru… zădărnicirea combaterii bolilor. Nu mai insistăm, că subiectul a fost tratat pe larg la vemea respectivă în ziarul nostru. Acum suntem în septembrie și aflăm că, după cinci luni de stres și acuzații nedrepte, Parchetul a decis să claseze cele trei dosare, două pe numele lui Georgescu și unul pe numele doctorului Trăilă.
Ce spune primarul Georgescu? „Într-adevăr, am înțeles că s-au clasat. Nu am nimic oficial comunicat, dar așa mi s-a spus. Era normal. Păi, doamnă, dacă nu am făcut nimic?! Probabil că, la vremea respectivă, PNL și Emi Talent așa au gândit”, ne-a declarat primarul Ion Georgescu. Totuși, pentru rigoare și corectitudine, i-am reamintit edilului că printre semnatarii hotărârii cu parfum de denunț s-a aflat și vicepreședintele Comitetului pentru Situații de Urgență, șeful Consiliului Județean și colegul său din PSD, dr. Dan Manu. „Cam așa îmi aduc și eu aminte”, a trebuit să recunoască în final Ion Georgescu, care ne-a spus că în prima fază a avut de gând să se răzbune și să le facă și el celor doi plângeri pentru calomnie, însă ulterior a renunțat. „M-am gândit însă că cel mai inteligent cedează. Că nu are rost să fac dialog cu dumnealor nici prin presă pe acest subiect și nici să pierd timpul prin instanțe. Eu nu am reclamat pe nimeni în viața mea. Sunt sigur că Dumnezeu, cândva, îi va plăti fiecăruia”, ne-a spus Ion Georgescu.
Din fericire, numărul internaților cu Covid a scăzut la unitatea spitalicească, astfel încât luni, 7 septembrie, erau în total doar 22 de persoane internate pe Secția Infecțioase la Spitalul Mioveni. Doar doi erau din Mioveni, restul din județ.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii