Web Analytics

S-A TERMINAT! Instituţiile publice din România nu vor mai avea dreptul de a solicita dosarul cu şină

de | 5.10.2022 10:25 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

DOSARUL CU ȘINĂ VA DEVENI ISTORIE!

Interdicţia instituţiilor publice din România de a solicita dosar cu şină sau orice alt obiect de papetărie în vederea furnizării unui serviciu public va intra în vigoare în viitorul apropiat, după ce, în cadrul dezbaterilor din Comisia de administraţie publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor a fost adoptat un amendament în acest sens, propus de preşedintele Comisiei, Simona Bucura-Oprescu (PSD) şi deputatul PNL George Tuţă.

Citește și: SONDAJ eJobs: 45% dintre angajaţi încearcă să-şi schimbe jobul. Salariul, absenţa sentimentului de împlinire profesională sau lipsa perspectivelor de creştere sunt principalele motive de nemulţumire

Proiectul urmează să intre la votul final în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Prevederile proiectului de lege, care cuprinde acest amendament, se aplică şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la concursurile pentru ocuparea unei funcţii publice, precum şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la procedurile de achiziţii publice. ​De asemenea, ​instituţiile publice nu pot percepe nici taxe suplimentare pentru acoperirea costurilor articolelor menţionate, arată un comunicat. 

Citește și: Proiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor, adoptat de Camera Deputaților

”Finalitatea proiectului de lege constă în eliminarea, din aproape în aproape, a tuturor acelor elemente de birocraţie care stau în calea eficientizării administrative”, a declarat deputatul PNL George Tuţă.

”Cetăţenii români trebuie să se simtă reprezentaţi de actuala coaliţie, care este datoare să acorde atenţie sporită nevoilor contribuabililor români”, a declarat deputatul Simona Bucura – Oprescu. Actualul amendament aprobat face parte din dezbaterea parlamentară pe marginea ”Legii privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale”, iniţiată de deputatul Sebastian Burduja, prezent marţi, 4 octombrie a.c., la lucrările comisiei de Administraţie pentru a susţine eforturile de debirocratizare.

Sursa foto: bizbrasov.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *