Web Analytics
scris luni, 02.01.2023

S-a stins din viaţă scriitorul Dumitru Radu Popescu

Luni, 2 ianuarie, a încetat din viaţă scriitorul, dramaturgul, scenaristul şi academicianul Dumitru Radu Popescu. Avea vârsta de 87 de ani.

S-a stins din viaţă scriitorul Dumitru Radu Popescu

Scriitorul Radu F. Alexandru, cel care a anunţat decesul, a scris pe Facebook că „a părăsit această lume tristă acad. Dumitru Radu Popescu (D.R.P.), unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogăţit cu o operă monumentală, de o valoare excepţională: proză, teatru, poezie, critică literară. Şi-a trăit viaţa într-o desăvârşită onestitate. A fost un coleg şi un prieten ireproşabil„.

Citeşte şi: A murit poetul Adam Puslojic, un prieten al poporului român

Dumitru Radu Popescu s-a născut la 19 august 1935, în satul Păuşa din judeţul Bihor, într-o familie de învăţători. A fost nuvelist, romancier şi dramaturg, fiind considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori români ai literaturii contemporane.

A fost recompensat cu Premiul Uniunii Scriitorilor în 1964, 1969, 1973, 1975, 1978, 1979 şi 1980 şi cu premiul „I.L. Caragiale” al Academiei în 1970. A fost preşedinte al Uniunii Scriitorilor din 1981 până în 1989, iar din 24 octombrie 1997 a devenit membru corespondent al Academiei Române. Din 2006, a fost membru titular al Academiei Române. Din acelaşi an a fost director general al Editurii Academiei Române şi vicepreşedinte al Consiliului ştiinţific editorial.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...