Web Analytics

S-a înființat Comitetul interministerial în domeniul energiei

de | 26.01.2022 02:25 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a decis înființarea Comitetului interministerial în domeniul energiei, structură ce are ca obiectiv identificarea de soluții în vederea limitării creșterii prețurilor la energie. Principalele atribuții ale Comitetului interministerial sunt stabilirea cauzelor creșterii prețurilor la energie și evidențierea posibilelor soluții aplicabile pe termen scurt, mediu și lung, în vederea limitării creșterii prețurilor la energie.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Din Comitet vor face parte reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului, Secretariatul General al Guvernului, ministerului Energiei, ministerului Economiei, ministerului Finanțelor și Agenției Națională pentru Resurse Minerale.

La reuniunile Comitetului participă, în calitate de invitați permanenți, reprezentanți ai Consiliului Concurenței, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Societății Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale „OPCOM“ – S.A., Bursei Române de Mărfuri – S.A., precum și reprezentanți ai producătorilor, transportatorilor și ai furnizorilor de energie, ai confederațiilor patronale și sindicale, ai structurilor asociative și ai mediului academic.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu este nevoie de nici un comitet,comisie sau altceva atata timp cat cei mai mari producatori/furnizori sunt intreprideri de stat si trebuie sa se supuna hotararilor guvernului.Deasemenea cadrul legislativ trebuie schimbat in sensul in care aceste derapaje de politici de preturi fara nici un fel de justificare sa nu poata avea loc.
    Politica energetica a unei tari este primordiala deoarece afecteaza toate domeniile de activitate si inclusiv siguranta nationala si de aceea trebuie tratata ca subiect de CSAT. si trebuie strict controlata,indeferent de ceea ce considera UE.
    Nu vrem sa intelegem ca specificul si nivelul de trai defera de la tara la tara si nu pot fi tratate unitar deoarece nivelul de dezvoltare nu este acelasi.
    Asa ca, decizia in aceasta falsa criza energetica, este strict politica.