Web Analytics

S-a încheiat prohibiția pescuitului în România

de | 8.06.2022 10:44 | Actualitate

Prohibiţia pescuitului în România s-a încheiat miercuri, însă există în continuare restricţii la capturarea unor specii de peşti, potrivit ordinului comun de prohibiţie din acest an emis de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului.

În Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), pescarii sportivi şi amatori nu au voie să reţină niciun exemplar din speciile crap, somn, ştiucă şi şalău. De la această prevedere a actului normativ sunt exceptaţi pescarii comerciali, cei ale căror venituri depind în exclusivitate de resursa naturală.

Citește și: Muntenia Hospital va fi achiziționat de rețeaua Regina Maria

Această restricţie a fost impusă pe fondul diminuării populaţiilor din cele patru specii de peşti.De asemenea, pe teritoriul RBDD, capturarea linului este interzisă în perioada 7 iunie – 6 iulie, iar cea a racului până pe 15 iunie, prohibiţia la raci urmând să se reia în Deltă în luna septembrie. Persoanele care desfăşoară activităţi de pescuit recreativ/sportiv în RBDD nu pot transporta o cantitate mai mare de 10 kilograme de pescar sau 15 kilograme de familie, indiferent de numărul de zile în care au stat în Deltă.

Ordinul de prohibiţie a pescuitului din acest an restricţionează şi utilizarea uneltelor de pescuit şi a mărit numărul zonelor de protecţie pentru resursele acvatice vii din România, zone în care nu se pescuieşte, de la circa 60, în 2021, la aproximativ 85, în 2022.

Citește și: „Comisarul Catani” de la Resurse Umane a coborât în stradă ca să ia Oscarul

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *