Web Analytics
scris vineri, 07.04.2023

S-a încheiat Festivalul concurs „Tita Bărbulescu”. Un sucevean a luat premiul întâi iar trofeul a ajuns în Prahova

În această seară, la Casa de Cultură „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni, a avut loc Gala Laureaților celei de-a VII-a ediții a Festivalului-Concurs Național al Cântecului Popular „Tita Bărbulescu”, organizat de Consiliul Local și Primăria Orașului Topoloveni, Casa de Cultură „Pr. Ion Ionescu”, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș.

S-a încheiat Festivalul concurs „Tita Bărbulescu”. Un sucevean a luat premiul întâi iar trofeul a ajuns în Prahova

Emoțiile au fost mari pentru cei 20 de concurenți finaliști, această ediție reunind tineri talentați din întreaga țară.

Citeste și https://jurnaluldearges.ro/36-de-concurenti-s-au-inscris-la-festivalul-tita-barbulescu-de-la-topoloveni-248995/

Consiliul Județean Argeș, reprezentat de Roxana Stoenescu, director executiv al Direcției Cultură Turism și Tineret, a acordat premiul I tânărului Treteag Mario-Gabriel din județul Suceava.

Marele premiu și Trofeul Festivalului-Concurs Național al Cântecului Popular „Tita Bărbulescu” au revenit tânărului Chelba Andrei- Nicolae din comuna Starghiojd, județul Prahova, aplaudat îndelung de publicul participant la eveniment.

Aplauze susținute a primit și Orchestra de muzică populară „Doina Argeșului” a Centrului Județean de Cultură Argeș, care, sub bagheta dirijorului Cătălin Iancu, a încântat publicul cu o suită instrumentală în deschiderea Galei și a asigurat acompaniamentul pe tot parcursul festivalului.

Festivalul – Concurs Național al Cântecului Popular „Tita Bărbulescu” este o manifestare care își propune valorificarea tezaurului folcloric din România, afirmarea și promovarea valorilor autentice, introducerea în circuitul național a noilor talente, cât și prezentarea celor mai frumoase costume din diferite zone etnofolclorice ale țării.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *