Web Analytics

S-a deschis Târgul AGRO PITEŞTI, cel mai important eveniment dedicat agriculturii organizat vreodată în Argeş

de | 12.05.2016 13:18 | Actualitate

Zeci de companii importante care activează sau au legătură cu domeniul agricol îşi prezintă de joi 12 mai până duminică oferta la Târgul de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO PITEŞTI, un eveniment de factură internaţională organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, în parteneriat cu alte două structuri – Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț Britanico-Română.

Panglica inaugurală  a celui mai important târg dedicat agriculturii, organizat vreodată în Argeş, a fost tăiată de preşedintele CCI Argeş, George Caval, împreună cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, directorul Camerei de Comerţ Britanico-Române, Charlie Crocker, prefectul judeţului, Cristian Soare, preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău şi unul dintre cei doi viceprimari ai Piteştiului, Cornel Ionică.

 “În judeţul Argeş avem aproape 25 de mii de fermieri, iar prin acest târg, unul de importanță majoră pentru economia județului Argeș, am încercat să le oferim posibilitatea să aibă acces la toate ofertele legate de utilaje agricole, produse bancare, de asigurare și nu numai. În plus, AGRO PITEŞTI este şi un târg de promovare a produselor tradiţionale argeşene, ceea ce e cu atât mai important pentru judeţul nostru”, a declarat, George Caval, președintele CCI Argeș.

 “Vreau să-l rog pe domnul George Caval, preşedintele CCI Argeş, să permanentizeze această manifestare, să-i anunţăm pe expozanţii viitori că acest târg va avea loc şi anul viitor, în luna mai, astfel încât fiecare societate să-şi pună din timp în bugetul de venituri şi cheltuieli din 2017 acest târg. Se poate crea o tradiţie în Argeş, pentru că Argeşul este un judeţ de mari exportatori. Este un judeţ reprezentativ pentru România în ceea ce priveşte exporturile, pentru că aici, în Argeş, avem cel mai mare exportator din ţară (n.r. Automobile Dacia)”, a precizat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

 Vremea n-a fost cea mai însorită la deschiderea evenimentului, dar cum vorbim de un târg agricol, ploaia poate fi interpretată ca semn de belşug, după cum a ţinut să puncteze şi directorul Camerei de Comerţ Britanico-Române.

“Dacă plouă este, până la urmă, bine pentru agricultură”, a exclamat Charlie Crocker.

 

O dronă filmează evenimentul

 

O dronă specială a survolat, la deschidere, perimetrul târgului şi va continua s-o facă până duminică. Dincolo de capacitatea de a efectua filmări impresionante de la înălţime, un astfel de aparat permite şi realizarea de măsurători precise ale suprafeţelor agricole cultivate, putând fi util fermierilor pentru determinarea zonele afectate de calamităţi sau a celor neproductive. Cei interesaţi găsesc la târg şi astfel de oferte, desigur, pe lângă cele mai noi și performante produse de profil: tractoare, combine şi echipamente agricole, substanţe pentru fertilizare şi protecţia plantelor, utilaje şi instalaţii pentru industria alimentară.

 

 Viţel la proţap înaintea mesei… rotunde

 

În prima zi a evenimentului a avut loc o demonstraţie culinară, cu preparate tradiţionale. Un viţel la proţap i-a ademenit pe cei interesaţi să ia parte şi la o altfel de masă – una rotundă, pe teme de interes din agricultură, pomicultură, zootehnie şi un moment artistic oferit de Formaţia de Căluşari din Topoloveni. În cea de-a doua zi a evenimentului, 13 mai, va avea loc o demonstraţie de artă populară susținută de elevii Şcolii Populare de Arte Piteşti şi un moment artistic oferit de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Comunei Bascov. Pe 14 mai, este programată o demonstraţie de artă culinară – cooking show – şi un moment artistic pus în scenă de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Bîrla.

 

Duminică 15 mai, la închiderea evenimentului, expozanții și vizitatorii vor avea parte din nou de experiențe culinare, asezonate cu momente artistice aduse de la Stolnici de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei, dar și de o tombolă al cărei mare premiu este un porc viu, la care se poate înscrie orice participant la eveniment.

 

Isabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii