Web Analytics

S-a demolat Service-ul Dacia de la Bascov! Explicaţia primarului Stancu: „Clădirea era cam ca o femeie cu ruj pe buze şi cu ciorapii rupţi”…

de | 10.11.2022 13:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

În locul clădirii vândute de familia lui Constantin Nicolescu se va ridica un Lidl

Una dintre clădirile care dădeau identitate zonei de nord a Piteștiului, Service Dacia de la Bascov, a fost pusă la pământ. Motivul este același ca în multe alte cazuri: aici, pe terenul fostului grup IATSA, deținut de familia lui Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean, va fi ridicat un complex comercial „Lidl”.

„Am văzut că este criticat acest aspect, că a fost demolată o clădire-simbol”

Nu cunoaștem suma exactă pentru care a fost tranzacționat terenul acestui service, „Autopro Mond”, dar pe surse se vorbește de un preț bun, de 3 milioane de euro. În orice caz, nemții de la „Lidl” au obținut ce și-au propus pentru obiectivul lor: autorizație de demolare, respectiv de construire, cu toate avizele necesare. Ne confirmă acest lucru Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov.
„Am văzut că este criticat acest aspect, că a fost demolată o clădire-simbol… Nu e chiar așa. Clădirea era – cum să vă spun eu – cam ca o femeie cu ruj pe buze și cu ciorapii rupți (zâmbind – n.n.). Se afla într-un stadiu avansat de degradare și avea probleme mari cu căldura. Când a fost construită clădirea, încălzirea ei se făcea de la punctul termic de la blocuri; or, noi, la blocuri am trecut de zece ani la încălzirea individuală, așa că service-ul avea probleme mari… I-a omorât și concurența; nu mai aveau decât câțiva muncitori” – ne-a declarat Gheorghe Stancu.

Citește și Şi dramă, dar şi studiu de caz… Constantin Nicolescu a trăit „visul american” în România, iar acum riscă o bătrâneţe îngrădită

Primarul vorbește despre avantaje

Edilul-șef al comunei e mulțumit: „Acum, odată cu acest centru comercial, vor fi mai multe avantaje. Înțeleg că vor fi create 72 de locuri de muncă, deci vom încasa impozite (cota de 63%) și va fi creată o trecere a mașinilor, prin parcarea magazinului, către blocurile E1, E2 și către viitorul stadion ce se creionează la Bascov; altfel, mașinile trebuie să ocolească un kilometru”.

Ce ar mai fi de spus? Service-ul Dacia de la Bascov – o altă emblemă a acestor meleaguri – e deja istorie. Inaugurat în 1983, cu o arhitectură distinctă, acest service era primul în care mașinile Dacia parcurgeau circuitul de la intrare până la ieșire fără a trece de două ori prin același loc.

Citește și STUDIU: Un român din cinci a folosit servicii online pentru asigurări

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

1 Comentariu

  1. A vorbit Stancu,handicapatul de la Bascov.Multi prosti sunt acolo ,de au votat pe acest bolovan,arata ai de zile.BRAVOS, NATIE,HALAL SA-TI FIE.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *