Web Analytics
scris joi, 10.11.2022

S-a demolat Service-ul Dacia de la Bascov! Explicaţia primarului Stancu: „Clădirea era cam ca o femeie cu ruj pe buze şi cu ciorapii rupţi”…

În locul clădirii vândute de familia lui Constantin Nicolescu se va ridica un Lidl

Una dintre clădirile care dădeau identitate zonei de nord a Piteștiului, Service Dacia de la Bascov, a fost pusă la pământ. Motivul este același ca în multe alte cazuri: aici, pe terenul fostului grup IATSA, deținut de familia lui Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean, va fi ridicat un complex comercial „Lidl”.

S-a demolat Service-ul Dacia de la Bascov! Explicaţia primarului Stancu: „Clădirea era cam ca o femeie cu ruj pe buze şi cu ciorapii rupţi”…

„Am văzut că este criticat acest aspect, că a fost demolată o clădire-simbol”

Nu cunoaștem suma exactă pentru care a fost tranzacționat terenul acestui service, „Autopro Mond”, dar pe surse se vorbește de un preț bun, de 3 milioane de euro. În orice caz, nemții de la „Lidl” au obținut ce și-au propus pentru obiectivul lor: autorizație de demolare, respectiv de construire, cu toate avizele necesare. Ne confirmă acest lucru Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov.
„Am văzut că este criticat acest aspect, că a fost demolată o clădire-simbol… Nu e chiar așa. Clădirea era – cum să vă spun eu – cam ca o femeie cu ruj pe buze și cu ciorapii rupți (zâmbind – n.n.). Se afla într-un stadiu avansat de degradare și avea probleme mari cu căldura. Când a fost construită clădirea, încălzirea ei se făcea de la punctul termic de la blocuri; or, noi, la blocuri am trecut de zece ani la încălzirea individuală, așa că service-ul avea probleme mari… I-a omorât și concurența; nu mai aveau decât câțiva muncitori” – ne-a declarat Gheorghe Stancu.

Citește și Şi dramă, dar şi studiu de caz… Constantin Nicolescu a trăit „visul american” în România, iar acum riscă o bătrâneţe îngrădită

Primarul vorbește despre avantaje

Edilul-șef al comunei e mulțumit: „Acum, odată cu acest centru comercial, vor fi mai multe avantaje. Înțeleg că vor fi create 72 de locuri de muncă, deci vom încasa impozite (cota de 63%) și va fi creată o trecere a mașinilor, prin parcarea magazinului, către blocurile E1, E2 și către viitorul stadion ce se creionează la Bascov; altfel, mașinile trebuie să ocolească un kilometru”.

Ce ar mai fi de spus? Service-ul Dacia de la Bascov – o altă emblemă a acestor meleaguri – e deja istorie. Inaugurat în 1983, cu o arhitectură distinctă, acest service era primul în care mașinile Dacia parcurgeau circuitul de la intrare până la ieșire fără a trece de două ori prin același loc.

Citește și STUDIU: Un român din cinci a folosit servicii online pentru asigurări

Distribuie!

1 Comentariu

  1. A vorbit Stancu,handicapatul de la Bascov.Multi prosti sunt acolo ,de au votat pe acest bolovan,arata ai de zile.BRAVOS, NATIE,HALAL SA-TI FIE.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...