Web Analytics

S-a asfaltat drumul judeţean Băiculeşti – Curtea de Argeş

de | 2.07.2020 13:20 | Politica si Administratie

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și directorul Regiei Județene de Drumuri Argeș, Alina Nicolau, alături de primarul comunei Băiculești, Niculaie Dragnea, au efectuat o vizită de lucru pe DJ Băiculești – Curtea de Argeș, unde s-au încheiat lucrările de asfaltare a acestui tronson de drum județean. Lucrările au fost executate de Regia Județeană de Drumuri Argeș, costurile fiind suportate integral din bugetul Consiliului Județean Argeș. Porțiunea de drum județean leagă comuna Băiculești, traversând satele Valea lui Enache, Anghinești, Valea Brazilor și Tutana, de municipiul Curtea de Argeș.
„Lucrarea este finanțată integral din bugetul CJ Argeș și realizată, în totalitate, cu utilajele și asfaltul Regiei Autonome Județene de Drumuri, aflată în subordinea Consiliului Județean” – a declarat Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș.
„Iată că am asfaltat și acest drum județean atât de necesar și de solicitat de foarte mult timp. Și eu, ca și domnul primar al comunei Băiculești, sunt bucuros atunci când mai încheiem un proiect pentru cetățeni. Încercăm astfel să intrăm în normalitate în ceea ce privește infrastructura de drumuri a județului. Mai avem multe de făcut, sunt peste 1.200 de km de drumuri județene în Argeș. Terminăm aici și ne mutăm în alte zone, în zona de sud a județului, la Negrași, satul Mozacu. În paralel se fac lucrări de întreținere și pe alte drumuri județene. Regia merge din plin, la capacitate maximă, mai ales că acum au și utilaje noi și pot asfalta mai repede și mai mulți kilometri” – a spus și Dan Manu, președintele Consiliuluui Județean Argeș.
„Este un drum foarte importat pentru localitatea noastră. Leagă satele Valea lui Enache, Anghinești, Valea Brazilor și Tutana de municipiul Curtea de Argeș. Este un traseu mai scurt, pe care ni-l doream foarte mult. Mulțumesc și eu conducerii Consiliului Județean Argeș pentru această investiție, dar și pentru faptul că în acești patru ani ne-au mai fost alocate fonduri și pentru alte proiecte din comuna Băiculești” – a completat Niculaie Dragnea, primarul comunei Băiculești.
Din 2016 până în prezent, Consiliul Județean Argeș a alocat pentru modernizarea și dezvoltarea comunei Băiculești 1.008 mii lei (peste 10 miliarde lei vechi). Astfel, au fost alocate fonduri pentru realizarea următoarelor investiții: grup sanitar interior Școala Gimnazială Băiculești, grup sanitar interior Școala Gimnazială Valea Brazilor, grup sanitar interior Școala Gimnazială Valea lui Enache, grup sanitar interior Școala Primară Anghinești, grup sanitar interior Școala Primară Mănicești, grup sanitar interior Grădinița cu Program Normal Zigoneni, realizare stație de pompare apă în satul Zigoneni, punctul Moneni-Cazaci, amenajare locuri de joacă în patru gradinițe în comuna Băiculești, reabilitare dispensar uman, construire teren sport în satul Tutana, modernizare DC 213 în comuna Băiculești (AFIR), prima înființare sistem centralizat de canalizare în satele Măniceşti, Stejari, Argeşani, Băiculeşti şi Zigoneni.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii