Web Analytics

S-a aprobat Proiectul Laboratorului de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență

de | 15.11.2022 14:32 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Consiliul Județean Argeș a fost convocat marți, 15.11.2022, în ședință extraordinară, desfășurată atât în format fizic cât și on-line și condusă de președintele Ion Mînzînă. În cadrul ședinței, s-a menționat că Proiectul Laboratorului de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență a fost depus spre finanțare spre PNRR.

Proiectul de află deja în lista predefinită a Guvernului, pe poziția 3 din cele 49 de obiective aprobate în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura de Sănătate.

Citește și: Percheziţii în 6 județe într-un dosar de trafic de țigări și de migrați, deținere și consum de droguri

Proiectul Consiliului Județean Argeș, „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești ”, vizează construirea unui corp de clădire cu funcțiunea de Laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta printr-un tronson de legătură, Secția de Oncologie existentă.

„Laboratorul de radioterapie va fi o construcție cu 5 nivele (S1+S2+D+P+1E parțial) și se va amplasa în zona de sud-est a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Clădirea va fi dotată cu echipamente de ultimă generație care vor fi achiziționate prin proiect. Tehnologia de ultimă generație IMRT – VMAT asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecțiunilor oncologice.  

Citește și: Argeș. Începe distribuirea ajutoarelor alimentare

Dintre acestea menționăm:  

– Accelerator liniar de particule – energie 15 MV;  

– Computer tomograf simulator;  

– Sistem planificare tratament;  

– Stație de conturare;  

– Sistem de înregistrare și verificare;  

– Sistem de imobilizare;  

– Sistem de dozimetrie.”, se arată într-un comunicat de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole