Web Analytics

Rucărul, bun de plată către firma cu canalizarea

de | 31.03.2022 12:35 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Majorările de prețuri la materiale de construcții, intervenite încă dinainte de liberalizarea pieței de energie, au provocat chiar blocaje în derularea investițiilor publice. Sau litigii, așa cum este cazul unei lucrări de canalizare derulate la Rucăr.
În comuna musceleană, obiectivul a fost finalizat de o firmă care între timp și-a schimbat denumirea. Și se întâmpla asta pe la începutul lui 2021, atunci când a avut loc recepția. Doar că executantul lucrării s-a trezit că trebuie să primească mai mulți bani, mai ales că apăruse și o ordonanță de urgență care reglementa situația creșterilor de preț în domeniul afacerilor publice.

Citește și La Rucăr, 80 de câini ciobăneşti au participat la „Clubul Crescătorilor de Corbi”

Așa că Rucărul s-a trezit dat în judecată pentru o sumă deloc de neglijat, peste 850 de mii de lei, iar în această lună comuna a devenit bună de plată, după ce instanța a admis cererea constructorului. O situație neacceptată de administrația locală. Autoritățile de la Rucăr susțin că acțiunea în justiție nu a fost una justă, în condițiile în care recepția lucrării a avut loc înainte de apariția ordonanței care permitea ajustările de prețuri. Așa că procesul va continua în faza de apel, cu precizarea că obligația de plată impusă de instanță vizează comuna Rucăr, însă garanția plății aparține Ministerului Dezvoltării, parte accesorie în proces.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Se mai încearcă o dată! Aviz pentru piaţa de la Câmpulung

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *