Web Analytics

La Rucăr, 80 de câini ciobăneşti au participat la competiția Clubului Crescătorilor de Corbi

de | 17.03.2022 12:27 | Actualitate, Politica si Administratie

Evenimentul a marcat un pas important în omologarea internațională a acestei rase de câini, cunoscuți și ca „străjerii munților”

Sâmbătă s-a desfășurat la Rucăr cea de-a XI-a ediție a competiției și selecției „Clubului Crescătorilor de Corbi”, care a adus, pe stadionul din localitate, 80 de câini din această rasă și pe stăpânii lor, crescători de Corbi, evenimentul contând în procedura de omologare internațională a uriașilor de culoarea corbului. La eveniment au fost aduși și Ciobănești carpatini și caucazieni, în total peste 100 de patrupede și tot atâția crescători care au ținut să vadă ceea ce se anunța a fi o etapă istorică în recunoașterea acestei rase tradiționale de câini, cunoscuți ca „străjerii munților” și a căror selecție a început în 2010. Cei mai mulți Corbi (15) au fost aduși la concurs de o familie de oieri din Prahova, dar am întâlnit și proprietari din Tulcea, Giurgiu sau Galați. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți și arbitri ai Federației Chinologice Internaționale și ai Asociației Chinologice Române, respectiv arbitrii Sebastian Flesieru și Anca Giura. A fost un frig îngrozitor, dar am aflat că s-a stabilit această dată pentru că dulăii de la stână se pregăteau să plece cu oile sus, la munte. Dar mai întâi și-au primit trofeele!

Citește și Parc pentru câinii de companie în Lunca Argeşului

Primarul Dulamă: „Sper ca rasa să fie omolagată, așa cum ne dorim cu toții”

„Pentru mine este o onoare că se organizează această expoziție în comuna Rucăr și mai ales că personalități în domeniu sunt prezente astăzi aici. Îi mulțumesc în primul rând domnului doctor Teușan că a venit la mine, împreună cu domnul Toni Avram, și a zis că vor să organizeze această expoziție. Am fost receptiv și m-a bucurat faptul că am putut să fiu astăzi împreună cu ei și să facem un renume din această expoziție canină, din faptul că foarte mulți crescători de câini Corb sunt prezenți și astăzi ne întâlnim, deși este un timp cam neprielnic, cu un vânt puternic, dar ne încântă să prezentăm ceva de suflet, o rasă de câini care sper să fie omologată, așa cum ne dorim cu toții”, a spus gazda evenimentului chinologic de la Rucăr, primarul Ion Dulamă.

„Suntem foarte mulțumiți de ceea ce am realizat, mai este doar o jumătate de pas în omologarea internațională a Ciobănescului românesc corb. Suntem chiar mândri de ce s-a întâmplat, sâmbătă, la Rucăr. Deci, s-a făcut un pas important în omologarea internațională a Ciobănescului corb. Totul decurge conform planului și mai avem foarte puțin”, ne-a spus Vali Teușan, vicepreședinte chinotehnist al clubului și cel care a coagulat crescătorii din Rucăr.

Citește și Câinii din adăpostul Mioveni au fost mutați în noile padocuri

Sebastian Flesieru: „Toate clasele de vârf au fost prezente”

„Evenimentul a fost o reușită în promovarea rasei. A fost un număr foarte mare de participanți, 80 de exemplare de câini din rasa Ciobănesc românesc corb. Toate clasele de vârf au fost prezente, începând de la clasa baby, pui, juniori, intermediară, deschisă, campioni și veterani. Câștigători au fost la fiecare clasă și s-au ales câinii campioni, cei mai buni, atât la masculi, cât și la femele. Am avut și un învingător de club și un învingător de club junior. Opinia mea, ca arbitru, mi-am exprimat-o la desemnarea celui mai frumos exemplar, un exemplar care provine din județul Prahova” – ne-a declarat președintele Clubului Crescătorilor de Corbi, Sebastian Flesieru.

Citește și Câini de pază şi compensaţii pentru pierderile provocate animalele sălbatice în gospodăriile din nordul Argeşului

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole