Web Analytics

Romsilva plantează circa 3,5 milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de toamnă

de | 17.11.2022 11:33 | Actualitate, Home

Circa 3,5 milioane de puieți forestieri vor fi plantați de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în campania de împăduriri de toamnă, în cadrul căreia vor fi regenerate 2.727 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 1.640 de hectare prin regenerări naturale și 1.087 hectare prin regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri.

De asemenea, în campania de împăduriri de toamnă vor fi realizate lucrări de completări pe 202 hectare și de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 149 de hectare.

Citește și: Romsilva majorează volumul de lemn pus pe piață în 2022 și 2023

Șantierele pe care se execută lucrările de regenerare în campania de toamnă sunt concentrate, în marea lor majoritate, în zonele de câmpie din sudul țării și în zonele din lunca și Delta Dunării, în prealabil fiind executate lucrări mecanizate de pregătire a terenului și a solului.

Menționăm că în campania de împăduriri de primăvară, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 11.899 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 8.187 hectare prin regenerări naturale și 3.712 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind utilizați 21,9 milioane de puieți forestieri. De asemenea, au fost realizate lucrări de completări curente în plantații pe 1.534 hectare și de refacere pe alte 180 hectare.

Programul din acest an al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva de regenerare a pădurilor proprietatea publică a statului prevede regenerarea a 14.057 hectare în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și toamnă, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale și 4.703 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări pe 1.729 de hectare și de refacere pe alte 329 hectare. 

Citește și: Căruțe încărcate cu lemne din Pădurea Trivale, oprite de polițiști

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *