Web Analytics
scris joi, 02.02.2023

Românii, printre cei mai needucați europeni

Conform datelor transmise de Institutul Național de Statistică, doi din cinci români au un nivel de educație scăzut, adică cel mult 8 clase, iar un român din doi este inactiv în câmpul muncii.

Românii, printre cei mai needucați europeni

Citește și: Argeș. Autocar implicat în accident

Conform datelor celui mai nou Recensământ al Populație și Locuințelor, populația rezidentă adultă a României este de aproximativ 15,3 milioane. În cadrul acestei, după nivelul de educație absolvit, avem: scăzut (au absolvit nivelul gimnazial, primar, preșcolar si persoane fără școală absolvită) – 26%; mediu (au absolvit nivelul postliceal si de maiștri, liceal sau profesional de ucenici) – 54%; ridicat (învățământ superior) – 20%. Altfel spus, 8 români din 10 nu au studii superioare, ceea ce plasează țara noastră în coada clasamentului european.

Citește și: David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun înotător european al anului 2022

Județele cu cel mai scăzut nivel de educație sunt; Giurgiu – 51,59%, Vaslui – 50,27%, Călărași – 49,92%; Ialomița – 48,68%, Vrancea – 48,17% (nu au absolvit nicio școală, fie au făcut patru sau opt clase).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...