Web Analytics
scris sâmbătă, 24.06.2023

Românii pot să cumpere acțiuni la Hidroelectrica. Cât costă o acțiune

A început cea mai mare vânzare de acțiuni de la bursa românească. De vineri, românii pot să cumpere acțiuni la compania de stat Hidroelectrica odată cu lansarea ofertei publice pentru listarea companiei.

Românii pot să cumpere acțiuni la Hidroelectrica. Cât costă o acțiune

Citește și: A murit fostul director al SRI, Costin Georgescu

Sunt acțiuni deținute de Fondul Proprietatea adică aproximativ 17% din total. Statul român rămâne acționar majoritar și nu vinde nicio acțiune la compania supranumită „Perla Energiei Românești”. Potrivit anunțului, oferta prin care Hidroelectrica ajunge la Bursa de Valori București se ridică la maximum 8,8 miliarde de lei. Sunt scoase la vânzare 78 de milioane de acțiuni din pachetul Fondului Proprietatea.

În prospectul de vânzare, intervalul de preț a fost stabilit între 94 și 112 lei pe acțiune. Micii investitori, persoane fizice, pot cumpăra acțiuni doar la prețul fix de 112 lei. Subscrierea minimă este de 50 de acțiuni, adică 5.600 de lei. Iar în primele 5 zile aceștia au o reducere de 3%. În funcție de interesul investitorilor, se va decide prețul final. Dacă este mai mic de 112 lei, diferența intră direct în conturi. Tranșa adresată și persoanelor fizice este de 15% din ofertă, cu posbilitatea de majorare până la 20%. Interesul a fost ridicat chiar din primele ore, spun brokerii.

Citește și: O tânără doctoriță a murit după ce a băut antigel

Dacă oferta se va încheia cu succes, de pe 12 iulie Hidroelectrica va începe oficial tranzacționarea la bursă, cu simbolul „H2O”, formula chimică, pentru apă. Prețul va fluctua în funcție de cerere și ofertă, ca la orice companie listată la Bursa de Valori București. Hidroelectrica asigură până la 30% din producția de energie electrică a țării, 100% din surse regenerabile, fiind principalul producător. Cu cele mai mici prețuri de pe piață, compania a devenit recent și un important furnizor de electricitate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *