Web Analytics
scris duminică, 18.02.2024

Românii, fără cumpărături în zilele de duminică. Toate magazinele închise

Un proiect de lege ce a fost introdus recent în Parlamentul României, propune ca supermarketurile să fie închise în ziua de duminică, iar în cursul zilei de sâmbătă să fie program scurt.

Românii, fără cumpărături în zilele de duminică. Toate magazinele închise

Citește și: A murit o figură legendară a Televiziunii Române

Potrivit propunerii legislative inițiate de doi membri PNL, fiecare supermarket ar fi obligat să își suspende activitatea în fiecare duminică.

De asemenea, aceste magazine ar fi mutate la o distanță minimă de cinci kilometri față de zonele urbane, adoptând astfel practica unor țări Occidentale.

Cei care sprijină această inițiativă susțin că aplicarea măsurii ar putea avea efecte pozitive asupra magazinelor mai mici și a producătorilor locali, contribuind la dezvoltarea economiei la nivel local.

În ciuda acestor argumente, criticii consideră că propunerea ar putea duce la concedieri masive și la o scădere a veniturilor fiscale, având în vedere că mulți oameni preferă să facă cumpărături în weekend.

Conform inițiativei legislative, fiecare mare supermarket ar urma să fie deschis între orele 08.00 și 22.00 de luni până vineri, cu program redus între 08.00 și 14.00 în zilele de sâmbătă și să fie închise complet în zilele de duminică.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cel mai bine ar fi să se închidă toate magazinele și mici și mari pentru că fiecare are nevoie de o zi de odihnă pe săptămână,dar să rămână în locul unde sunt pentru ca să poată orice om să-și poată face cumpărăturile și să nu fie nevoit să depindă de mașină.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *