Web Analytics

Românii din  Spania ar putea avea dublă cetăţenie

de | 24.11.2022 07:02 | Actualitate, Home

Românii din Spania ar putea avea dublă cetăţenie, română şi spaniolă. Anunţul a fost făcut ieri de premierul României, Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită oficială în Castellon de la Plana. Spania permite dubla cetaţenie, în prezent, doar francezilor şi portughezilor. Ultimele date arată că în Spania trăiesc acum peste 1 milion de români.

Citește și: Site-ul Parlamentului European a fost ținta unui atac informatic la scurt timp după ce s-a votat că Rusia e stat terorist

Deocamdată va fi constituit un grup de analiză între experţi din cele două ţări, care ar trebui să identifice soluţii care să le facă viaţa mai uşoară românilor din provinciile iberice. „Grup de lucru care va intra în negocierile privind asigurarea cadrului legal a dublei cetaţenii pentru cetăţenii români care doresc să obţină şi cetăţenia spaniolă”, a declarat Nicolae Ciucă, prim-ministrul României.

Citește și: Chiar dacă este inculpat de DNA, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost reales vicepreședinte al PSD Olt

Comunitatea românească din Spania reprezintă una dintre cele mai mari comunități de străini din aceasta tara. Cei mai mulți romani sunt în zona Madridului, provinciile Valencia, Zaragozs, Castellon de la Plana și Barcelona. Mulți dintre ei lucrează în domeniul serviciilor, în agricultură, sunt avocați, profesori sau medici. Guvernul de la Madrid nu a fost foarte deschis discuţiilor de-a lungul anilor privind dubla cetăţenie. Au permis doar Franţei şi Portugaliei acest drept. „Atunci când se va întâmpla acest lucru, România va fi a treia tara din Europa cu care avem acest tip de recunoaştere”, a declarat Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *