Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Românii datori la bănci nu mai pot fi hărțuiți de recuperatorii de creanțe

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care reglementează relația dintre cei care cumpără creanțe de la bănci și debitori. Astfel că, românii nu vor mai putea fi hârțuiți de reprezentanții instituțiilor financiare nebancare.

Românii datori la bănci nu mai pot fi hărțuiți de recuperatorii de creanțe

Citește și: Criminalul din Grădina Botanică din Craiova, declarație șocantă: „Am ucis-o pentru că nu suport să văd oameni fericiți”


Administratorii de credite cumpărate de la bănci sau alte entități, cunoscuți pentru români sub titulatura de firme de recuperare, vor avea obligații mult mai stricte în relația cu debitorii. Totodată, potrivit ordonanței, administratorii de credite cumpărate de la bănci și alte entități, vor trebui să fi autorizați de ANPC, dacă sunt entități înregistrate în România, sau de organizațiile cu atribuții specifice din țara de origine, în cazul în care sunt firme de recuperare înregistrate în alte țări UE, notează economica.net.

Citește și: Noi reglementări pentru mașinile pe benzină sau motorină


În cazul în care firme de recuperare înregistrate în alte țări UE, ANPC va putea să verifice în țara de origine situația respectivului administrator. De menționat că în România activează mai multe firme de recuperare înregistrate în afara țării, printre cele mai mari de pe piață fiind societăți din Polonia.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *